Et SAS-fly på vei fra Trondheim til Bergen fikk mandag morgen problemer med trykket i kabinen.

Kapteinen skal ha gått ned til 3000 meters høyde, fra 10 000 som er den normale flyhøyden, melder TV2.

- Det var ikke nødvendigvis et trykkfall, men de fikk problemer med trykket i kabinen inn mot Bergen. Hvilket gjorde at flyet gikk ned i en litt lavere flyhøyde, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til adressa.no

- Normal landing

- Videre ble det en helt normal landing, men beredskapen på flyplassen ble høynet og de fikk en såkalt prioritert landing. Det betyr at man får komme direkte inn, selv om det er flytrafikk i området, forteller Johansen.

Lufthavnsjef Lasse Bardal på Værnes var ukjent med flyet som hadde problemer da adressa.no snakket med ham ved 08.40-tiden.

SAS-flyet landet på Flesland klokken 07.30 og SAS skal nå gjennomgå flyet for å finne ut hva som har skjedd.

- Vi har respekt for at passasjerene kan føle seg litt urolig når det skjer noe som de ikke er vant med. Alle slike situasjoner blir behandlet alvorlig, forsikrer Johansen og påpeker at det aldri var fare for sikkerheten under denne flyvningen.

- Skaper ikke forsinkelser

Ifølge Johansen var det 121 passasjerer ombord i flyet og han har foreløpig ikke fått tilbakemelding om hvordan disse opplevde situasjonen.

- Det var ikke sånn at surstoffmaskene falt ned. Situasjonen ble koordinert iherdig, slik at vi unngikk dette, sier informasjonssjefen.

Flyet skulle videre til Stavanger og disse passasjerene ble overført til et nytt fly.

SAS har satt inn et nytt fly for å erstatte det aktuelle flyet, slik at hendelsen ikke skal skape forsinkelser utover dagen.