Hovedredningssentralen fikk inn melding kl. 15.40 om at et fiskefartøy trengte hjelp i sjøen vest for Vikna.

Mayday

- De meldte om mayday fordi fartøyet hadde fått en stor lekkasje, opplyser Johan Mansåker ved Hovedredningssentralen til adressa.no

Fartøyet hadde tatt inn mye vann, og det er usikkert om den vil fortsette å flyte. Det skal være en del båter i området som bistår i redningsaksjonen.

- Et Sea King-helikopter er på vei, og det er også redningsskøyta. Det var to personer ombord i båten. Vi har ikke fått inn melding om personskade, sier Mansåker.

Måtte hoppe over bord

De to er nå reddet av et annet fiskefartøy.

- De to personene ble tatt hånd om av en annen sjark som kom til stedet. Klokka 16.08 bestemte de to i sjarken seg for å hoppe ut i sjøen. De hadde redningsdrakter, og lå bare 3 - 4 minutter i sjøen før de ble plukket opp av den andre sjarken, sier Mansåker.

Nå er de på vei inn til land om bord på sjarken som plukket dem opp. De to trengte ikke medisinsk bistand, så Hovedredningssentralen sendte Sea King-helikopteret tilbake.

Fiskebåten vil imidlertid sannsynligvis gå under.

- Baugen er over vann, men resten av sjarken er under vann. Det er tvilsomt om de klarer å redde den, sier Johan Mansåker ved Hovedredningssentralen.