Det må betegnes som en relativ rolig start på påsken for hjelpekorpsene i Sør-Trøndelag. Hjelpekorpsene kan melde om brukbar utfart i Sør-Trøndelag i dag, tross ruskete vær mange steder.

– Vi har hatt kun ett oppdrag i dag, et henteoppdrag i fjellene mellom Surnadal og Rindal, så vi er heldigvis forskånet fra de store hendelsene så langt i påsken. Det håper vi selvsagt vil vedvare ut hele påsken, sier vaktleder Cathrine Hellum ved informasjonssentralen til Sør-Trøndelag Røde Kors Hjelpekorps, som holder til i Vangslia i Oppdal.

Mannskap på åtte hytter

Hun kan fortelle at hjelpekorpsene rundt om i fylket har mannskaper på åtte hytter, mens åtte hjelpekorps har utvidet beredskap med hjemmevakt.

– Totalt har vi i Sør-Trøndelag 70 personer fra hjelpekorpsene i beredskap denne påsken, fortsetter Hellum, som legger til at hjelpekorpsene også bistår med mye annet også, som varekjøring og vaffelsalg, og sanitetsvakt under skirenn så langt denne påsken.

Flere skader i resten av Norge

Hittil i påsken har Røde Kors i Norge behandlet 100 flere skader enn på samme tid i fjor. Fint vær har ført til stor utfart ifølge en pressemelding.

Skjærtorsdag ser ut til å være dagen der mange har kommet seg ut på tur. Røde Kors har så langt hatt 99 aksjoner mot 79 på samme tid I fjor.

Skadestatistikken har også dessverre skutt fart de siste dagene og Røde Kors har behandlet 259 skader hittil i påsken mot 156 i fjor.

- Vi tror nok at dette henger sammen med fint vær over store deler av landet og mye folk ute i løypene, sier Arne Kalstadstuen, vaktleder på informasjonsentralen på Gol.