Det var lørdag ettermiddag rundt klokka 17.30 at en adressa.no-tipser ble vitne til det han selv beskriver som lavmål fyllehærverk rett over svenskegrensa. På parkeringsplassen ved grensa hadde nemlig en gjeng ungdommer samlet seg.

- Vi kom kjørende ned fra Storlien og så tre biler som sto parkert ved riksgrensa. Og så ser vi de står og filmer kompisene sine mens de står og skrur ned skiltet. Da snakker vi om det store blå skiltet med alle stjernene og EU-symbolet der det står Sverige inni.

I videoen øverst i denne artikkelen kan du se hva som skjedde!

- Tull og idioti

Adressa.no-tipseren, som ønsker å være anonym, hadde vært i Åre sammen med to venner da han ble vitne til det som skjedde på grensa. Da de hadde kjørt noen hundre meter nedover bakken på norsk side bestemte de seg for å snu og kjøre tilbake.

- Da sa jeg at nå skal jeg søren meg kjøre oppover igjen, for sånne ting synes jeg er lavmål. Så skal jeg gi dem en lekse, sier adressa.no-tipseren.

Da de kom opp til grensen igjen tok en av de tre opp mobilen og filmet ungdommene, mens de to andre gikk ut av bilen for å snakke med dem.

- Vi ga dem litt kjeft og fortalte dem at det der er bare tull og idioti, og at vi kommer vi til å anmelde dette til politiet.

- Hva sa du til ungdommene?

- Jeg truet dem med god gammeldags grisebank hvis de ikke pelte seg av gårde med en gang. Da ble de ganske redde og helt ydmyke. Jeg sa til dem at det er greit å ha det arti i påska, men det der er bare sånn lavmåls tull som ikke hører hjemme noen plass.

- Hvordan var formen til ungdommene?

- De var beruset. Vi møtte dem på nabocashen. Da var de godt påseilet, sier adressa.no-tipseren.

Ringte politiet

Etter hendelsen ringte adressa.no-tipseren til politiet. Han sier han oppga registreringsnumrene på bilene og sendte inn videoen fra hendelsen.

Operasjonsleder i politiet i Lars Letnes oppgir at de har stanset to menn i forbindelse med hendelsen.

- Vi har stanset dem som gjorde det, og de to personene har erkjent skyld. Det er to 19-åringer fra Surnadal som har gjort det. Vi har varslet de som eier dette skiltet.

Hva synes du om slik oppførsel?

- Det er offentlig eiendom, og det lager mye styr. Det er rent hærverk og det synes vi ikke noe om. Men det har ikke vært fare for trafikken ved at disse skiltene har vært borte.