Røros lufthavn ble stengt og evakuert torsdag ettermiddag etter at det ble funnet spor av sprengstoff på en pakke i sikkerhetskontrollen.

På andre siden av jernbanen ligger entreprenørfirmaet Johan Kjellmark. De ble bedt om å evakuere lokalene sine, ettersom de lå innenfor sikkerhetssonen som politiet satt opp.

- Vi er totalt 54 ansatte, men det ble evakuert cirka ti personer. De aller fleste var ute på oppdrag, forklarer daglig leder Trond Ole Schjølberg ved entreprenørselskapet Johan Kjellmark.

Daglig leder Trond Ole Schjølberg ved entreprenørselskapet Johan Kjellmark fikk uvanlig slutt på arbeidsdagen. Foto: arkiv geir tønset

- Aldri opplevd før

Schjølberg fikk vite at det skal ha vært utslag på sprengstoff.

- Jeg har aldri opplevd dette før, og vi har vært her i disse lokalene siden 2002.

Da Schjølberg først fikk beskjeden om evakuering, måtte han titte på kalenderen.

- Det er ei stund siden 1. april. Alvoret gikk opp etter hvert. At vi på lille Røros får en slik beskjed, det er ikke hverdagskost, sier han.

Den daglige lederen sendte hjem sine ansatte og arbeidsdagen ble avsluttet på en litt annen måte enn vanlig.

- De ansatte gikk behersket og rolig ut av lokalene. Men de var vantro til beskjeden, sier han.

Like før klokken 21.30 meldte politiet at pakken er blitt klarert av bombegruppen og at flyplassen går tilbake til normal drift.

Dette bildet av Røros lufthavn er tatt klokken 16.30 torsdag. Foto: Ole Jørgen Kjellmark

Rørosbanen ble stengt mellom Røros og Glåmos

- God håndtering

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet og politisk rådgiver Stian Valla Taraldsvik hadde vært på bedriftsbesøk hos to rørosfirma da de ble stanset av politiet på vei til Røros lufthavn.

- Vi kom kjørende, men ble stanset av politiet med beskjed om at ingen fikk kjøre noe videre, sier Stenseng.

Planen var å ta 15.15-flyet til Oslo, men det ble ganske raskt gitt beskjed om at flyet var kansellert.

- Vi ble sittende og vente ved politiets sperringer helt til det kom beskjed om at det ble satt opp alternativ transport. En god del passasjerer ble hentet med drosje, mens vi tok toget fra Røros klokka 16.20.

Hun synes det var god håndtering og informasjon underveis.

- Det var en rolig politimann som ga tydelige beskjeder og det var ingen dramatikk blant passasjerene som kom ruslende ut. Folk var rolige og det var ingen grunn til å bli urolig, sier hun.

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet måtte ta toget i stedet for å fly fra Røros lufthavn. Foto: stian valla taraldsvik

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter