Da straffesaken mot 48-åringen startet klokken 9.30 mandag, forklarte tingrettsdommer Anne Marie Selvaag i Sør-Trøndelag tingrett hvorfor det er politioppbud utenfor rettssal 101, hvor hovedforhandlingen pågår.

- Det har fremkommet opplysninger som politiet vurderer som trusler mot NN (navnet på tiltalte journ.anm.). Det er bakgrunnen for politiets tilstedeværelse, sa dommeren.

Statsadvokat Unni Sandøy utdyper overfor Adresseavisen:

- Det har kommet en henvendelse som gjør at politiet finner grunnlag for å fatte tiltak for å sikre tiltalte, sier hun.

17 fornærmede

Det er en omfattende og alvorlig tiltale den 48 år gamle mannen fra Trondheim fikk lest opp da han møtte i Sør-Trøndelag tingrett mandag morgen.

Totalt er 17 fornærmede nevnt i tiltalen, de fleste knyttet til mannens angivelige aktivitet på chattetjenester på nettet. Elleve jenter i alderen ti til 13 år skal ifølge påtalemyndigheten ha blitt forledet til å sende ham bilder av seg selv lettkledd eller naken i løpet av 2014 og 2015. Mannen erkjente straffskyld for alle disse forholdene.

- Besittelse av overgrepsbilder

Ifølge tiltalen var det 48-åringen som tok initiativet til kontakten med jentene, i hovedsak via chattetjenesten Kik messenger. Han skal blant annet ha presentert seg som Cecilie i flere tilfeller, ifølge tiltalen. Mannen skal ikke oppsøkt de han chattet med.

Saken som omhandler mannens nettaktivitet, begynte å rulle etter at en mor tok kontakt med politiet. Hun hadde vært inne på datterens telefon og oppdaget bilder hun hadde sendt, har politiet tidligere opplyst.

I tillegg til tiltaleposten som går på å ha forledet barn under 16 år til å utvise seksuelt krenkende adferd, er 48-åringen også tiltalt for selv å ha utvist seksuelt krenkende adferd mot flere barn ved at han blant annet har oversendt nakenbilder til flere jenter. Også dette erkjente mannen straffskyld for.

48-åringen skal også ha tvunget en av jentene til å sende flere nakenbilder av seg selv «ved å true henne med at han skulle sende tidligere mottatte nakenbilder til hennes mor». Også dette forholdet innrømte han.

Trønderen må også i løpet av saken svare for anklager om å ha vært i besittelse av overgrepsbilder av barn samt filmer. I forhold til dette erkjente han delvis straffskyld.

Nektet for overgrep

De alvorligste forholdene 48-åringen anklages for, dreier seg om seksuell omgang med to barn - den yngste var åtte år da dette skjedde, ifølge tiltalen.

Dette er et forhold med strafferamme på inntil 21 år, og det gjør at tiltaleposten er tatt ut av Riksadvokaten. De angivelige overgrepene mot den yngste jenta skal ha skjedd i en kommune i Sør-Trøndelag over flere måneder i 2014. 48-åringen hadde en ikkefamiliær relasjon til den fornærmede.

Mannen er også tiltalt for å ha forgrepet seg på niesen sin. Ifølge påtalemyndigheten skjedde overgrepene i Trondheim over tre år på tidlig 2000-tallet. Den fornærmede, som nå er voksen, var ti år da dette startet, ifølge tiltalen.

48-åringen nektet straffskyld for å ha begått overgrep mot de to jentene.