Boligen på 397 kvadratmeter på Orkanger ble lagt ut for salg på Finn.no for tre uker siden, til prisantydningen 6 090 000 kroner.

Onsdag ble eneboligen solgt for 6 200 000 kroner.

- Det er den dyreste boligen som har blitt solgt i Orkdal. Huset gikk for 110 000 kroner over takst, og dette salget er med på å sette prisstandarden for denne type boliger i Orkdal, sier eiendomsmegler Jørgen Eggen Rostad i Eiendomsmegler1 til Adresseavisen.

Han forteller at både selger og kjøper er godt fornøyde med handelen.

Bytter bolig oftere

Det siste året har prisnivået, spesielt på de dyreste boligene, gått opp i Orkdal. Både for leiligheter og eneboliger.

Det har ifølge Eggen Rostad vært få byggeprosjekter i Orkdal frem til et par år siden. Mange godt voksne folk har sittet på eneboligene sine og ventet på at mindre leiligheter skulle bli tilgjengelige. Når nybyggingen startet, og folk fikk et større utvalg, har byttefrekvensen av boliger økt.

- Det er to store eneboligområder som det bygges nytt på akkurat nå. Når disse nye boligene blir ferdig, vil vi se priser på godt over seks millioner kroner, sier eiendomsmegleren.

Selges raskt

En funkisbolig i Orkanger, som ble solgt i fjor, hadde den forrige prisrekorden på 5 550 000 kroner. De dyreste boligene pleier som regel å ta tid å selge, men det er ikke alltid slik.

- De fire dyreste boligene i Orkanger ble solgt ganske fort. Tre nyleiligheter gikk umiddelbart etter å ha blitt lagt ut for salg, og boligen til fem og en halv millioner gikk etter første visning. Men man vet jo aldri, sier Eggen Rostad.

Dette er inngangspartiet til en mulig seksmillionersbolig i Orkdal. Foto: Inviso foto for Eiendomsmegler1 Midt-Norge
- Det er to store eneboligområder som det bygges nytt på akkurat nå. Når disse nye boligene blir ferdig, vil vi se priser på godt over seks millioner kroner, sier eiendomsmegler Jørgen Eggen Rostad. Foto: Privat