Lensmann Knut Olav Røstad forteller at de fem personene i 20-årene som satt i bilen, er avhørt og formelt har status som siktet i saken. Alle er tatt med inn til avhør, men det er ikke utferdighet noen siktelse.

At noen har status som siktet kan skyldes at det er brukt tvang under pågripelse eller gjort en ransaking, men politiet har ikke ønsket å kommentere hva som har skjedd i denne saken.

– Alle er avhørt, og har forklart seg. Vi ønsker ikke å gå i detalj når det gjelder forklaringene deres. Én person har sagt at det ikke var rasistisk motivert. Vi har ikke grunnlag for å si at det var rasisme som var motivet for volden, sier han.

Tidlig lørdagsmorgen ble Kuteh brutalt angrepet utenfor sitt eget hjem i Verdal. Ifølge Kuteh skal av dem som angrep ha sagt klart ifra at han ikke var velkommen i Verdal.

Lensmann Knut Olav Røstad ved Verdal lensmannskontor bekreftet tidligere tirsdag at har politiet gjennomført en rekke avhør av fem ungdommer i 20-årsalderen ifra nabokommuner, som skal ha fulgt etter Kuteh med bil den dagen.

Politiet vil ikke gå ut med detaljer fra etterforskningen.

- Forklaringen til de siktede og hos fornærmede er motstridende. Vi kan ikke si så mye før vi har kontrollert det som har blitt sagt i avhørene, sier Røstad.