Det dårlige været på Fosen vanskeliggjorde arbeidet for Havarikommisjonen som lørdag skulle undersøke flyvraket som fredag styrtet i Bjugn. Lenge var det uklart om kommisjonen i det hele tatt ville kunne ta seg fram til vraket i dag.

- Vi tok oss etter hvert inn til fots til flyvraket, og var framme ved vraket i 15-16-tiden, forteller leder for kommisjonen, Edith Irgens til adressa.no.

Oppmåling

Det var klokken 12.30 på fredag at politiet fikk inn melding om at et tyskregistrert småfly hadde styrtet inn i en fjellskrent ved Olden i Bjugn kommune på Fosen. Noen timer senere ble det bekreftet at tre personer omkom i styrten.

Også da ulykken skjedde var det svært dårlig vær, og lørdag ble det kjent at pilotene ble advart av tårnet på Ørland om værforholdene.

Arbeidet i dag har vært konsentrert rundt oppmåling og fotografering, samt planlegging av morgendagen. Da håper kommisjonen at det vil være mulig å få ned flyet.

- Foreløpig er vi på planleggingsstadiet, men vi håper det vil være mulig å få flyet ned til veien med helikopter, sier Irgens.

Undersøkes i Lillestrøm

Når vraket er tatt ned fra fjellet vil man ta det over i en lastebil. Deretter kjøres det til Lillestrøm.

- Da får vi vraket innendørs i stedet for i en bratt skråning. Det åpner for mer detaljerte undersøkelser av vraket, sier Irgens.

I tillegg til å undersøke selve vraket har deler av dagen gått til å snakke med øyenvitner til ulykken. Det er ennå såpass tidlig i innsamlingen at Irgens ikke ønsker å snakke no om årsak.

Lørdag formiddag ble navnene på de omkomne frigitt. De tre omkomne var Heiko Schmitt (49), Dr. Hermann Jacobs (56) og Dr. Jürgen Gast (58). De tre var fra Bayern i Tyskland.

De øvrige i det tyske reisefølget har reist tilbake til Tyskland.