I praksis vil det si at mannen ikke slipper ut av fengsel før rettssaken starter den 16. april. 26-åringen er siktet for å ha drept Harry Arve Nakstad (59) med balltre i oktober i fjor.

«Pirket borti»

Siktede nekter selv straffskyld etter siktelsen. Han innrømmer å ha utøvd vold mot Nakstad, men hevder at han ikke brukte balltre i voldsutøvelsen. Han sier også at det ikke var hans ønske at 59-åringen skulle dø.

Det ble beslaglagt et balltre på åstedet, og både siktedes og fornærmedes DNA ble funnet på slagvåpenet. Selv forklarer 26-åringen at han brukte balltreet til å pirke borti fornærmede etter å ha slått ham med albuen.

Forsettlig drap

Harry Arve Nakstad ble funnet død i Orkdal 8. oktober i fjor. 26-åringen ble pågrepet og siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge samme dag. I ettertid ble siktelsen endret til forsettlig drap.

- Vi mener bevisene er styrket etter at den endelige obduksjonsrapporten ble klar. Den viser skader etter et avlangt redskap, sier politiadvokat Kornelia Lykke.

Hun opplyser til adressa.no at tiltalebeslutningen ikke er ferdigstilt ennå.

- Vi venter på en rapport fra kriminalteknisk rapport før saken oversendes til riksadvokaten, sier Kornelia Lykke.

Klage på festbråk

En klage på festbråk i hybelhuset de bodde i skal ha vært utslagsgivende for at den drapssiktede 26-åringen gikk til angrep på Nakstad.

To vitneutsagn skal ifølge rettsdokumenter underbygge at siktede handlet med forsett. I tillegg viser retten til at siktede skal ha sendt en MMS med bilde av avdøde til en eller flere kjente. Teksten som fulgte meldingen skal ha vært: «sånn går det når naboen klage/irritere mæ».

Ifølge siktede hadde han drukket en halv liter hjemmebrent og inntatt tabletter i forkant av voldsutøvelsen.

Mannen tok betenkningstid da kjennelsen ble forkynt for ham i dag.

Det var i dette huset på Orkanger at 59-åringen ble funnet drept i oktober i fjor. Foto: Glen Musk