Denne trusselen skal 25-åringen ha kommet med overfor en kvinne i Malvik i fjor høst. Ifølge tiltalen mot mannen holdt han en hagle i hendene mens ordene falt.

16. oktober får mannen mulighet til å forklare seg om hva som skjedde i et boligstrøk i Malvik natt til 6. oktober i fjor. Da sitter han på tiltalebenken i Sør-Trøndelag tingrett.

Foruten trusselen og ulovlig oppbevaring av to hagler, er 25-åringen også tiltalt for å ha avfyrt fire hagleskudd utenfor boligen sin samme natt.

Lå og sov

Fem bevæpnede politipatruljer og en ambulanse rykket ut til stedet etter meldingen om skuddene. Politiet forsøkte å få kontakt med den mistenkte mannen med megafon og lommelykter, uten at han responderte. Det viste seg at den tiltalte 25-åringen lå og sov da han ble pågrepet.

Politiførstebetjent Sigmund Stenhaug ved Malvik lensmannskontor opplyste dagen etter skyteepisoden at 25-åringen hadde erkjent å ha truet med skytevåpen, og at mannen var beruset da dette skjedde. 25-åringen husket å ha holdt i hagla, men ikke å ha avfyrt den.

Den fornærmede kvinnen skal ha kjørt mannen hjem fra en offentlig fest denne natten.

- Det ble krangling i bilen. Mannen var beruset, sint og aggressiv, opplyste Stenhaug videre.

- Hørte to av skuddene

Operasjonsleder Bjørn Handegard ved Sør-Trøndelag politidistrikt fortalte etter hendelsen at den fornærmede kvinnen så mannen ta ladegrep på haglgeværet sitt, før hun kjørte raskt fra stedet.

- Så hørte hun to skudd fra hagla, sa operasjonslederen.

Samtidig som politiaksjonen pågikk denne natten ble det sagd ned et tre som sperret den eneste veien til og fra stedet hvor aksjonen pågikk. Dette var politiet svært kritisk til.

- Det kunne endt fatalt hvis de hadde blitt heftet hvis noen hadde blitt kritisk skadd, sa Handegard.

Etter at den væpnede aksjonen var over i Malvik, ble politiet stoppet av at noen hadde felt i tre over veien. Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM, ADRESSEAVISEN
Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM, ADRESSEAVISEN