Hendelsen som fikk politiet til å gå til pågripelse skjedde natt til mandag denne uken.

- Vi har pågrepet to personer for grovt ran, frihetsberøvelse og legemsbeskadigelse. Det som formodentlig har skjedd er at de to har brutt seg inn hos fornærmede og bundet ham med teip på armer og ben. I mellom en halvtime og en times tid har de sparket ham, kastet vektmanualer på ham, slått ham i hodet med et jernrør og rispet ham med det vi tror er en kniv, sier lensmann i Ørland og Bjugn, Rune Halvorsen, på en pressekonferanse.

Fornærmede skal også ha blitt truet med at de skulle skjære ut tunga hans.

Mye tyder på at de to mennene var maskerte da mishandlingen pågikk.

Tidsaspektet er imidlertid noe uklart da fornærmede svimte av flere ganger.

Sendt til sykehus

Mannen ble sendt til St. Olavs Hospital etter hendelsen. Han hadde rispeskader, flere ribben var brukket og han var stygt forslått.

Etter hendelsen oppsøkte fornærmede noen kjente for å få hjelp. Disse varslet igjen politiet ved 04.30-tiden mandag morgen.

- Godt politiarbeid gjorde at vi kort tid etter kunne pågripe to personer. Vi regner saken som så å si oppklart, sier Halvorsen.

De to ble pågrepet sine bopeler, og pågripelsene skal ifølge politiet ha skjedd uten dramatikk. Det ble også funnet narkotika og form av piller og hvitt pulver på de to. Stoffet er nå sendt til analyse og det er tatt blodprøve og urinprøve av de pågrepne.

Lokale

Både fornærmede og de pågrepne er fra Ørland. Alle er en del av narkotikamiljøet på Fosen. De to pågrepne er mellom 20 og 30 år.

Motivet for handlingen er ikke fullt ut klarklagt, men politiet tror vinning er en del av motivet.

- Det ble stjålet flere verdigjenstander samt en lommebok fra fornærmede, sier lensmannen.

I avhør tirsdag ettermiddag har den ene av de de to siktede erkjent store deler av forholdet. Den andre sitter ennå i avhør.

Foto: dan ågren
Lensmann Rune Halvorsen (t.v.) orienterte om hendelsen på en pressekonferanse tirsdag. Foto: Dan Ågren