Det er ikke rart at bakeren fikk sjokk da hun skulle på jobb lørdag morgen. Tobakk for rundt en million kroner og 100 000 kroner i kontanter var stjålet.

- Det meste av tobakken er tatt. Men ingenting er ødelagt. De har visst hva de er ute etter, de visste hvor de skulle gå, sa butikksjef Michael Jönsson til Namdalsavisa.

Aldri hatt innbrudd

Den svenske matbutikken som blir hyppig brukt av trøndere grunnet sin beliggenhet har aldri vært utsatt for innbrudd.

- Lignende har skjedd tidligere i blant annet i Storlien. Vi har pratet om det hele tida, og lurt på når det skjedde her. Og nå har det skjedd, sa han til NA.

Tatt seg inn lagerdøra

Tobakkstyvene skal ha brutt opp låsen og tatt seg inn lagerdøra.

-  En av våre ansatte skulle komme og bake klokka 07.00. Hun så at låsen var borte på døra, og alarmerte meg. Jeg dro til butikken og vi gikk inn og sjekket, fortalte Jönsson til NA.

Butikksjefen er mest glad for at ingen ble fysisk skadet.

- De tok kontanter og tobakk, men heldigvis ikke menneskeliv. Det er verre om de hadde ventet på den ansatte som kom først på jobb, sa han.

Foreløpig ingen pågrepet

Politi fra Östersund kom med helikopter for å gjøre sine undersøkelser. Det er fortsatt ukjent hvem står bak det grove tyveriet.

- Vi har sett bare bilsporene. Om det er lokale eller andre aner vi ikke, sa Jönsson til Namdalsavisa.

Nå blir butikken stengt inntil videre. Det er dårlig timing for butikken som venter et storinnrykk av nordmenn som skal handle svenske varer i vinterferien.