Åstedet. Anne Lise Vollum og Cicilie Watnan Lian ble funnet drept i denne eneboligen på Skogmo i Overhalla. Foto: LEIF ARNE HOLME

I morges ble den draps- og overgrepsseiktede usbekeren fraktet fra Trondheim fensgel på Tunga til politihuset i Midtbyen. Det foreløpig siste avhøret av 26-åringen ble avholdt onsdag 9. mai. Siden da har han sittet i isolasjon, på enecelle 23 timer i døgnet, uten tilgang til aviser eller andre medier.

- Avhørene er i ferd med å påbegynnes. Hvordan de vil utarte seg og hvor lenge de vil vare, vil jeg ikke spekulere i, sier Mirzaolimovs forsvarer Arve Opdahl til adressa.no.

Bahadir Mirzaolimov er siktet for drap på 35-årige Anne Grete Vollum og sju år gamle Cicilie Watnan Lian. Gjennom avhør har han selv knyttet seg til åstedet på det tidspunktet drapene fant sted. I tillegg er han siktet for seksuelle overgrep mot en mindreårig.

Fortsatt preget

Det var politiet som i utgangspunktet foreslo en lengre pause i avhørene, noe Opdahl og hans klient syntes var greit. Opdahl forklarer at Mirzaolimov fortsatt er preget av situasjonen.

Noen spesielle forventninger til dagens avhør har Arve Opdahl ikke.

- Jeg vil overlate til politiet å styre dette. Det er de som velger tema for avhørene. Jeg har ikke noe ønske om å uttale meg eller mene noe som helst om hva dagen kan bringem sier Opdahl.

Håper på lettelser

Bahadir Mirzaolimov er i første omgang varetekstfensglet frem til 31. mai med brev- og besøksforbud. Arve Opdahl håper hans klient kan få lettelser i soningen etterhvert.

- Jeg har forståelse for at politiet ønsker å holde ham fengslet. Men jeg håper de restriksjonene som er tillagt ham kan oppheves. at han kan få tilgang på aviser og slippe isolasjon i 23 timer av døgnet, sier Opdahl.

- Hvordan har du brukt ventetiden sammen med din klient de siste par ukene?

- Jeg har brukt tiden på å prate mye med klienten, og jeg har jobbet med andre sider av saken. Hva vi har snakket om ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på, sier Arve Opdahl.