En bil kjørte av kaia i Steinkjer og havnet i vannet 8. desember i 2012. Fører av bilen, en mann i 20-årene, klarte å komme seg til overflaten ved egen hjelp, mens Caroline Husvik Lysberg ble liggende 50 minutter under vann etter ulykken. Hun overlevde, men fikk omfattende skader.

Får kritikk

Statsadvokaten har nå kommet med en endelig avgjørelse om å ikke gjenåpne saken, skriver Trønder-Avisa.

Men påtalemyndigheten får kritikk for at det ikke ble tatt ut tiltale mot bilføreren.

«Statsadvokaten kan ikke se at en tilnærmet nøyaktig beregning av bilens hastighet er avgjørende for skyldspørsmålet. Kjøringen fant sted nær kaikanten på glatt føre, og i slike situasjoner må man utvise en særlig aktpågivenhet. Hendelsen viser at så ikke er tilfelle», skriver statsadvokat Per Morten Schjetne.

Han mener man kunne ha tatt ut en tiltale som omfatter brudd på vegtrafikklovens §31 og straffelovens §238.

Klager inn til riksadvokaten

Sjåføren ble ilagt et forelegg på 4200 kroner for å ha brutt skiltforbud.

Saken blir ansett som påtalemessig avgjort på grunn av forelegget, og fristen for å klage på denne avgjørelsen gikk ut tre måneder etter at forelegget ble vedtatt.

Stein Bjørnar Dahl, som er familiens advokat, ble først koblet inn i saken i august. Da var det for sent å klage på avgjørelsen.

– Jeg synes kritikken som statsadvokaten kommer med er alvorlig. Omstendighetene i denne saken gjør at jeg klager dette videre inn til riksadvokaten, sier han.

Retts- og påtaleleder Sigbjørn Bjerkem sier til Trønder-Avisa at han tar statsadvokatens beslutning og kritikk til etterretning.