Som bussjåfør for Værnesekspressen har Remi Leonhardsen sett og opplevd mye i trafikken. Søndag kveld ble han igjen vitne til det han kaller hasardiøs kjøring.

- Lys langt bak

- Vi var to busser som kjørte ut samtidig fra flyplassen, og på vei ut på E6 før Helltunnelen ser jeg i speilet lyset av en bil langt bak meg. Det var ikke noe å bekymre seg for slik jeg vurderte det etter mange, mange turer på samme strekning. Jeg akselerer, og er vel nesten oppe i fartsgrensa da den stiplete linja forsvinner. Da oppfatter jeg et lys i speilet, og ser at bilen kommer i stor fart, forteller Leonhardsen, som hadde 15-20 passasjerer i bussen.

39-åringen, som til daglig jobber som bilteknisk konsulent i NAF, forteller at han som vanlig la bussen helt til høyre og ikke hadde mer å gå på.

Bremset seg inn

Som videoen han har tatt opp med dashcam (kamera montert på dashbordet) viser, kommer bilen susende med bremselysene på og bremser seg nærmest inn mellom bussene.

- Bilen må ha vært smurt inn med vaselin. Det kan umulig ha vært mer enn ti centimeter mellom bussen og bilen. For meg så det ut som han skulle berøre autovernet. Han kom i en voldsom fart, og hadde ikke sjanse til å sette ned farta. Hvor fort vet jeg ikke, men det var i alle fall langt over fartsgrensen. Han bremset ganske hardt for ikke å kjøre inn i bussen foran. Jeg la merke til at i alle fall en av mine passasjerer ble ganske skremt, forteller han.

LES OGSÅ: - Kan bli brukt som gapestokk eller overvåkning av ansatte

LES OGSÅ: - Kan bli brukt som bevis

- Sett verre ting

Bilisten kjørte mellom bussene til det var mulig å kjøre forbi igjen.

- Da gikk det mye roligere, sier Leonhardsen.

- Ser du slik ofte?

- Jeg har sett verre ting, og jeg har alltid dashcam enten jeg kjører buss eller personbil. Det mest vanlige er at vi blir forbikjørt, og at bilene legger seg fem kilometer under fartsgrensa med en gang de er forbi, spesielt forbikjøring rett før tunneler, sier Leonhardsen.

Han har sikret seg registreringsnummeret, men sier han neppe vil snakke med politiet.

- Vurderer saken

Men det er ikke gitt at sjåføren går fri likevel.

- Vi skal ta opp denne saken internt, og vurdere om politiet på eget grunnlag skal ta tak i forholdet. Ut over det har jeg ingen kommentar til filmen, sier politioverbetjent ved Stjørdal lensmannskontor Annar Sparby til adressa.no.

Bussjåfør Remi Leonhardsen var vitne til hasardiøs forbikjøring av flybussen. Foto: Privat