Der det tirsdag ettermiddag sto et kyllingfjøs med 24 000 kyllinger, var det kun aske og materialrester igjen onsdag morgen. Kyllingfjøset på Husby i Skaun ble totalskadd i den fatale brannen som brøt ut tirsdag kveld.

- Trist dag

- Vi vet ikke helt hva vi skal si. Det er en veldig trist dag for hele familien, sier gårdeier Per Ivar Solstad til adressa.no onsdag morgen.

Familien er ennå ikke klare for å fortelle om brannen hvor de mistet tusenvis av kyllinger.

Kyllingene hadde nettopp kommet til gården, og tilbragte få timer i fjøset før brannen brøt ut.

- Det er klart det er trist for familien da det er snakk om store verdier og fullt fjøs med nye kyllinger, sier lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Inn med krimteknikere

Han var onsdag morgen på stedet for å se på skadene.

- Vi vet ikke hvordan brannen startet, men den skal ha startet på nordsiden av bygget, sier Haugan til adressa.no.

Nordsiden av bygget er den som ligger nærmest gården. Det var fremdeles veldig varmt flere steder i ruinene onsdag morgen, og det røyk også deler av det nedbrente fjøset.

- Krimteknikere vil undersøke stedet, men det er ikke sikkert det blir i dag, blant annet på grunn av varmen etter brannen og ferieavviklingen, sier Haugan.

Hørte et smell

Lynnedslag er én av brannårsakene som politiet skal undersøke.

- Vi har fått opplyst at det skal ha vært lyn i området, sier Haugan.

Vitner har også fortalt adressa.no at de hørte et smell like før brannen brøt ut. Bygget ble fort overtent, og brannvesenet klarte ikke å få bukt med flammene.

- Det skal ha gått veldig fort fra det begynte å brenne til det ble overtent ifølge vitner og brannvesenet, opplyste innsatsleder Arild Monsen tirsdag kveld.

SE FLERE BILDER FRA BRANNEN

Lensmann Tor Kristian Haugan ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor var onsdag morgen på stedet for å se på skadene. Foto: Oda Leraan Skjetne
Brannen skal ha startet på denne siden av bygget, som er den delen som ligger nærmest resten av gården. Foto: Oda Leraan Skjetne
Det er lite igjen av det som en gang var et stort kyllingfjøs.