I går ble en 58-åring kjørt til St. Olavs Hospital etter en arbeidsulykke i Verdal.

Ulykken skjedde i forbindelse med demontering av den kollapsede kalksiloen hos Norfrakalk.

Etter ulykken ble arbeidet på området stanset i påvente av at Arbeidstilsynet skulle gjøre sine undersøkelser på stedet.

I dag har politiet etter samtaler med Arbeidstilsynet valgt å la arbeidet fortsette etter ulykken, skriver Trønder-Avisa.

- Det var ikke grunnlag for å fortsatt stoppe jobbingen, sier operasjonsleder Ulf Bertil Wiseth i Nord-Trøndelag politidistrikt til T-A.

- For tidlig å konkludere

Seniorinspektør Gunnar Løvås i Arbeidstilsynet Midt-Norge sier det er for tidlig å konkludere med noe.

- Vi vil ikke trekke noen slutninger før vi har fått inn alt av dokumentasjon. Vi er i en tidlig fase, men så ingen grunn til at de ikke skulle få fortsette arbeidet på stedet, sier Løvås til adressa.no

I løpet av dagen har de hatt befaring på ulykkesstedet.

- Vi samlet alle aktørene og hadde et møte i dag for å få informasjon om hendelesforløp. Vi etterspurte en del dokumentasjon og fikk en del av dette under møtet, resten får vi tilsendt i etterkant, opplyser Løvås.

Anders Lundli i AF Decom sa i går at de skal ivareta arbeideren og starte en interngransking etter ulykken.

- Ble truffet av stål

Prosjektleder Anders Lundli i AF Decom, selskapet som skal rive kalksiloen, sa til adressa.no i går at ulykken skjedde i forbindelse med arbeid på bakkenivå.

- De skulle brenne ut et felt innvendig i siloen og da har det skjedd en nedbøyning på stålbiten. Denne traff mannen i ryggen, sa Lundli.

I går kveld opplyste Helse Nord-Trøndelag at mannen er innlagt til behandling med moderate skader.

AF Decom varslet selv nødetatene og Arbeidstilsynet etter ulykken som skjedde i 15-tiden i går.