Fredag sto folk som sild i tønne på rute 310 fra Trondheim mot Orkanger. Slik skal det ikke være i dag, opplyser AtB til adressa.no.

- Vi har satt opp en ny rute fra Heimdal til Tangen på Stjørdal, og satt inn til sammen 13 assistansevogner (ekstra buss på enkelte opprinnelige avganger) mellom Stjørdal og Orkanger, opplyser plan- og driftssjef Harald Størrønning i AtB.

De ekstra bussene er satt inn i rushtiden, både om morgenen og ettermiddagen.

Se hvilke avganger det gjelder på AtB sine sider.

Bommet med rutetilbudet

AtB opplyser at bussene som er satt inn ikke har AtB-profil, men vil bli oppdatert med riktig rutenummer og strekning så snart som mulig.

- Hvorfor ble det plutselig så fulle busser på denne strekningen?

- Vi hadde 13 prosent flere passasjerer på denne strekningen i juli i år, enn i fjor. Vi har visst om det hele tiden, og hadde lagt inn ekstra kapasitet mellom Trondheim og Orkanger. Likevel har vi ikke fått god nok kapasitet.

- Hva gikk galt?

- Sentrumsterminalen hadde sprengt kapasitet. På grunn av dette spredte vi avgangene litt, det er en medvirkende årsak. Men folk reiste til samme tid som før, og det er jo kundene som bestemmer når de velger å reise, sier Storrønning.

- Hvordan følger dere opp passasjerene videre?

- Fra i morgen og den nærmeste tiden vil vi ha kontrollører ute for å observere hvordan det går i morgenrushet. Så må vi fortløpende vurdere tiltak. Vi skal evaluere, og sette opp nytt rutetilbud fra 1. januar 2014. Da kan det hende vi går tilbake til to og tre busser på enkelte avganger, i stedet for å spre bussene ut over flere avgangstider, i rushtiden.

Kjørte ulovlig

AtB er også klar over at de må få bukt med den ulovlige passasjertransporten som ble gjort fredag.

- Bussene er ikke registrert for stående passasjerer. Det er ikke ønskelig og ikke tillatt at passasjerer står i de hastighetene det er snakk om, sier Størrønning.

AtB oppfordrer passasjerer som eventuelt skulle bli frakjørt om å si fra.

PS: Per i dag er det ikke mulig å motta betaling på assistansebussene, som følger etter den opprinnelige rutebussen. Passasjerer med t-kort vil derfor bli henvist om å gå på assistansebussene.