Det opplyser planlegger Imre Aleksandersen ved Trondheim bydrift.

Northug kjørte ned både skilt, lysmast og autovern under promillekjøringen i gamle Osloveg/General Bangs veg på morgenen 4. mai.

40 000 for ødelagt gatelys

- Jeg har foreløpig bare mottatt oversikten over kostnadene vi har hatt ved å bytte gatelyset som sto i rundkjøringen, og det dreier seg om ca. 40 000 kroner, sier Aleksandersen.

Han venter fortsatt på dokumentasjon på resten av skadene, men gjør et forsiktig anslag over hva han tror totalsummen kan ende på.

- Jeg vil tippe rundt 70-80 000 kroner, sier Aleksandersen.

Les også: Slik kan soningen bli

Les også: Summen av Northugs feiltrinn er ødeleggende

Ikke noe krav i retten

Når Northug møter i retten i morgen, kommer det imidlertid ikke noe erstatningskrav fra Trondheim bydrift for skader på kommunal eiendom. Kommunen gjør som de alltid gjør i slike saker, de ber om erstatning fra forsikringsselskapet hvor Northugs Audi var forsikret.

- Her betyr det ikke noe om man heter Petter Northug eller noe annet. På lik linje med andre slike saker, blir dette en sak mellom Trondheim kommune og forsikringsselskapet motorvogna er forsikret i, sier Aleksandersen.

Northug hadde en promille på 1,65 da han i mai kjørte fra boligen sin på Byåsen. Bilen endte i autovernet etter å ha truffet midtrabatten og hoppet 16 meter tvers over rundkjøringen, slik at bilen «traff og knakk en lysmast», ifølge tiltalen

Påtalemyndigheten mener at farten var på minst 83 km/t i 40-sonen.

Selv om det ikke kommer noe krav fra kommunen, kan Northug påregne en klekkelig bot etter tilståelsessaken i Sør-Trøndelag tingrett. Rettspraksis i promillekjøringssaker er at boten utgjør en halvannen måneds bruttolønn.