Det ble en annerledes kveld for mange beboere etter jordskjelvet i Trondheim mandag. Skjelvet målte «kun» 2.0 på Richters skala, men for Robert Jørgensen fra Heimdal var det mer enn nok til at han følte det her verre enn jordskjelvet han opplevde i Alanya for et par år siden.

Smalt og ristet

- Der nede sto vi på terrassen, og de svaiet i hele blokka. Jeg trodde det var Jägermeisteren som slo inn, og oppdaget først etterpå at det var et jordskjelv, ler Jørgensen.

Men han lo ikke mandag kveld. Med en rygg som skaper trøbbel for ham lå han i senga klokka 22.24 da skjelvet startet.

- Det smalt, og det ristet på soverommet. Samboeren min som satt ute kom løpende inn, og var smått sjokkert over det hun hørte, sier Jørgensen, som ringte politiet med det samme.

Lurer du på hvordan leserne opplevde skjelvet? Det kan du lese alt om her

Ras

Han bor i Heimdalsvegen, og har jernbanen rett ved huset sitt. Men det viser seg at han også bor i nærheten av der jordskjelvet hadde sitt episenter, som ifølge Norsk nasjonalt seismisk nettverk er ved Skjetlein videregående skole.

- Det var helt jævlig. Samtidig som det skjedde passerte det et godstog forbi her. Jeg har jobbet i jernbanen, så jeg tenkte at en container eller noe hadde falt av toget. Men tanken om at det skjedde et ras i forbindelse med veiarbeidet her borte slo meg også.  Det er jo kvikkleire her, så vi er litt utsatt, sier han.

Han, som mange andre, tastet seg inn på Adresseavisens nettsider, og fikk raskt fastslått at det var jordskjelv.

- For meg føltes dette jordskjelvet verre enn det som var i Alanya i 2013. Det ble målt til 5,8, men da var det bare svaiing slik jeg kjente det i 4.etasjen jeg befant meg i. Nå var det både smell og risting. Ekkelt, sier han.

Løp ut av blokka

Flere Adresseavisen snakket med på turen i området hvor episenteret er lokalisert forteller om ristinger og smell. På Kattem forteller ei dame at flere løp ut av blokka i frykt.

Så ille opplevde ikke Berit Noreng det. Hun bor selv på Kattem, og gikk ut for å sjekke om det var en bil som hadde trøbbel når hun hørte smellet.

- Men jeg så ikke noe. Det var først da jeg sjekket avisen at jeg så det var jordskjelv. Jeg må innrømme at jeg ble litt skremt selv om det var et lite skjelv, sier Noreng som tirsdag formiddag var ute på gåtur langs Skjetleinvegen.