Politiets innsatsleder Erik Bang Danielsen i arbeid på ulykkesstedet inne i Storsand-tunnelen. Foto: RUNE PETTER NESS

En 62 år gammel mann mistet livet i frontkollisjonen i Storsandtunnelen i Skaun fredag. En kvinne på 61 år og en mann på 57 år ble alvorlig skadd i ulykken. Ifølge en pressemelding fra St. Olavs Hospital er tilstanden stabil for begge fredag kveld.

Det var rundt kvart på to fredag ettermiddag politiet i Sør-Trøndelag mottok melding om en trafikulykke på E39 i Skaun. Ulykken førte til at veien var stengt i flere timer etter ulykken.

- Møteulykke

To biler hadde kollidert front mot front i Storsandtunnelen.

- Det var en møteulykke omtrent midt i tunnelen. Det var den andre bilen enn den avdøde satt i, som kom over i motgående kjørefelt, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Satt fastklemt

Ulykken skal ha skjedd cirka midt inne i tunnelen. Både brannvesen og ambulanser rykket ut til stedet. Ifølge Danielsen satt det to personer i den ene bilen, og én person i den andre. To av personene skal ha vært fastklemt etter kollisjonen. De som satt fastklemt var frigjort i 14.40-tiden.

Det er ikke kjent i hvilken bil den omkomne satt i.

E39 gjennom tunnelen var stengt i flere timer. Ulykkesgruppen til Statens vegvesen ble kalt ut, sammen med kriminalteknikere fra Trondheim som har foretatt undersøkelser på ulykkesstedet.

Omkjøring

Mens tunnelen var stengt, var det skiltet omkjøring via fylkesvei 800. Storsandtunnelen er 3 653 meter lang og går mellom Engan og Storsanden i Skaun. Tunnelen ble åpnet i 2005.

Busselskapet Atb melte at dødsulykken fikk konsekvenser for bussavganger som ble forsinket.

Brannvesenet jobbet ved den ene av de involverte bilene. Foto: RUNE PETTER NESS
Alle nødetatene rykket ut til ulykken som skjedde cirka midt inne i Storsandtunnelen. Foto: RUNE PETTER NESS
Ulykken skjedde på E39 i Storsandtunnelen. Foto: GOOGLEMAPS
Tunnelen ble stengt umiddelbart etter ulykken. Foto: TRULS LEREGGEN