«Det snakkes mye om fiendtlighet mot muslimer i media, derfor ønsket jeg å finne ut og vise hvor mye vennlighet det er. Dette er resultatet.»

Slik innledes videoen som ble lagt ut på Facebook tredje juledag har allerede over 20 000 visninger og er delt over 170 ganger.

Folk deler gjerne sine bilder på sosiale medier. Her kan du se de de trønderske bildene som fikk mest oppmerksomhet på sosiale medier i 2015.

Var veldig nervøs

22. desember stilte 22 år gamle Masih Akbari fra Trondheim seg opp med en plakat midt i Trondheim sentrum. «Jeg er muslim, men ikke terrorist. Stoler du på meg? Jeg stoler på deg!», hadde han skrevet det på plakaten. Akbari var både nervøs og spent.

- Jeg var så nervøs at jeg skalv da jeg stilte meg opp, forteller Akbari som hadde med seg to kompiser for å filme stuntet.

- Jeg sa til dem at nå har jeg kommet så langt, så nå skal jeg gjøre det uansett.

I løpet av 20 minutter hadde rundt 40 mennesker kommet bort til Akbari for å gi ham en klem.

- Det var helt utrolig. Mange ønsket meg en god jul og sa at det var bra at jeg gjorde dette, forteller han.

Positive reaksjoner

Inspirasjonen for filmen er en lignende video filmet i Paris like etter terrorangrepet 13. november der en mann har stilt seg opp med to plakater med teksten «Jeg er muslim, men jeg blir fortalt at jeg er en terrorist» og «Jeg stoler på deg, stoler du på meg? Hvis ja – gi meg en klem». Videoen som viser hvordan mennesker samler seg rundt mannen, og hvordan de én og én går fram for å ta omkring ham, ble omtalt i flere internasjonale medier.

- Noen tror at alle muslimer er terrorister, men det er ikke riktig. Jeg ønsket å bevise at mange i Trondheim og Norge støtter oss. Jeg er veldig stolt av Trondheim og de mange flotte menneskene her, sier Akbari som kom til Norge fra Afghanistan i 2007.

Under videoen på Facebook har seere kommentert. "Dette var veldig fint Masih Akbari, jeg får troen på mennesker tilbake", "Så koselig å fokusere på fine ting" og "Jeg blir så rørt at jeg sitter å gråter" er eksempler på hva folk har kommentert.

Møter lite fremmedfrykt

Gjennom media og i kommentarfelt har Akbari lest ulike meninger om muslimer, men i Trondheim har han blitt møtt av mennesker med vennlige holdninger.

I dag deler vi ikke bare bilder og hilsner med hverandre på internett, stadig flere velger også å dele sine tyngste opplevelser i sosiale medier. Det er helt OK om det bare er gjennomtenkt, sier forsker til Adresseavisen.

- Det er lite fremmedfrykt i Trondheim, jeg har ikke hørt folk snakke dårlig om muslimer, sier Akbari som ikke hadde forventet at filmen hans skulle få så god respons.

- Jeg er veldig glad for at så mange har sett videoen, det hadde jeg ikke forventet. Jeg er veldig takknemlig for alle som har delt, like og kommentert, og ikke minst er jeg takknemlig for alle dem som ga meg en klem, sier Akbari som vil fortsette å lage filmer og sosiale medie-eksperimenter via hans Facebook-side Akbari-Tv.

Videoen av Masih Akbari som får klemmer av forbipasserende i Trondheim har rørt flere seere. Foto: Privat