- Alt vi har av tilgjengelig mannskap, cirka 90 enheter, er ute for å gjøre det best mulig på veiene, sier produksjonssjef for vei i Trondheim bydrift, Randi Sesseng Aas.

Ved målestasjonen Voll i Trondheim kom det 15 centimeter snø fra søndag 07.00 til 07.00 mandag. I formiddagstimene mandag snør det igjen, og ifølge meteorologene vil det fortsette de neste dagene.

Ingen tidsgaranti

- Hva er hovedprioriteringene?

- Det er kollektivtraseen og skoleveiene. Vi klarer ikke å holde hele veinettet helt bra hele tiden. Folk må regne med at det tar tid før småveiene blir brøytet, sier Sesseng Aas.

Hun vil ikke gi noen tidsgaranti på når veiene er brøytet. I helgene og på kveldene har vaktmannskapene en time på seg fra de blir kalt ut til de skal være i arbeid.

- Vi har forskjellige brøyteruter hvor lengden per rute er fem-seks timer. Men når det snør hele tiden rekker man ikke over hele ruta før det har snødd like mye igjen på starten av ruta. Vi har ikke ressurser for å kjøre flere på en rute, sier hun.

Få de siste værnyhetene: Gjør som 16 400  andre - følg VærAdressa på Facebook

Bare sykkelveier

I vinter bruker Miljøpakken åtte millioner kroner på at drøyt 50 kilometer sykkelvei skal holdes bar. Den jobben har bydrift fått, og mandag morgen så det greit ut ifølge Sesseng Aas.

- Meldingene fra mandag morgen var at det så brukbart ut. Jeg har også snakket med folk som har gått ruta, og som melder om greie forhold. Selv kjørte jeg langs Tempevegen, og der så sykkelveien bra ut. Men igjen, det er utfordrende å holde veiene helt snøfrie når det snør så tett, sier hun.

Brøytebilene er ute i hele Trondheim. Foto: Pål Haugbro