Det sier pressevakt i Jernbaneverket, Kjell Bakken.

I området rundt Selsbakk stasjon er det opprettet flere gangstier fra et boligfelt og ned til jernbanelinjen, noen hundre meter unna stasjonsbygningen. Her ferdes både vokse og barn, og nå maner Jernbaneverket til at den slags ferdsel opphører.

Forbudt og farlig

- Ferdsel i våre jernbanespor er strengt forbudt, og svært farlig. Dette er en uoversiktlig strekning, og togene vil ikke ha mulighet til å stanse for noen som oppholder seg i sporet. Vi har registrert flere gangstier ned til jernbanesporet og på ett sted leker ungene seg ved å hoppe fra en bergskrent. Da lander de en meter fra Dovrebanen hvor det svært ofte går tog, sier Bakken.

Jernbaneverket har fått henvendelser fra en rekke lokførere som frykter at de vil kjøre ned noen på denne strekningen. Nå ønsker de å advare mot oppføreselen og ber voksne i nabolaget gripe inn.

Fant spor i området

- Beredskapsvakta vår var ute i området fredag. De snakket fredag kveld med en lokfører på et godstog som hadde stoppet og prater med to voksne. De kunne fortelle at det går en sti gjennom snøen ned til toglinja. Våre folk fant en rekke spor i et område på 50 meter etter folk som har sklidd/ hoppet ned fra 3-4 meter høyt berg og landet på det nærmeste 1,2 meter fra sporet. Personene har så gått 50-100 meter midt i sporet frem til veksel 2 og deretter midt i sporet frem til Selsbakk stasjon. Total lengde på spasertur i sporet blir 500 meter, forteller Kjell Bakken.

Må opphøre

Kjell Bakken sier til adressa.no at han nå håper denne advarselen fører til at aktiviten langs sporet opphører.

- Det er svært farlig å bruke jernbanesporet som gangsti. Jeg vil også legge til at dette er en situasjon som er forferdelig for våre lokførere. De frykter at de skal kjøre på noen. Det er ikke lenge siden vi opplevde det samme på en annen togstrekning. Vi håper at vi slipper å se dette ved Selsbakk stasjon i fremtiden, sier Kjell Bakken.