I Trønder-Avisa fredag omtales et litt spesielt «pedagogisk» tilbud til lærere, skoler og kommunalt ansatte i Nord-Trøndelag.

I de siste dagene har de fått eposter fra grunnleggeren av Vigrid, Tore W. Tvedt.

Ifølge e-posten har han et ønske om å forbedre undervisningen og den kunnskapen elever får ved norske skoler i dag. Vigrid stiller sin «kunnskapsbase» til disposisjon gratis.

Rektor Bente Svenning ved Steinkjer videregående skole var én av skolelederne som mottok eposten, skriver avisa.

- Den fikk vi klokka 23.01 onsdag kveld. Det jeg har gjort er å informere min sjef, fylkesutdanningsjef Vegard Iversen - og deretter alle ansatte. Vi  tar avstand fra budskapet - som er langt fra skolens verdier samhold og medmenneskelighet. Det er de verdiene vi står for - og de vi skal følge, sier hun.

Ifølge Vigrids nettside har eposten gått ut til følgende fire kommuner i Nord-Trøndelag: Nærøy, Overhalla, Lierne, Namsos - i tillegg til Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Utover dette er også postene sendt til disse fire videregående skolene:  Steinkjer, Mære landbrukssskole, Olav Duun og Grong videregående skole.

Også i alt ni ungdomsskoler spredt rundt om i fylket, Egge, Steinkjer, Nærøy, Snåsa Overhalla, Namdalseid, Otterøy, Høknes og Namsos står som mottakere.

Vigrid tilbyr også å treffe representanter for ungdomsskolene til partnerdiskusjoner om hvordan læreopplegget deres kan forbedres med hensikt å utvikle faktabasert kunnskap og kritisk evne hos elevene «til erstatning for passiv pugging av politisk korrekt propaganda som ledd i maktelitens hjernevasking av elevene.», som det heter.

Vigrid var nedlagt i perioden 2009-13, men er tilbake med grunnlegger Tore W. Tvedt som leder.

Engler tema i Stjørdal

I april er det duket for engle-workshop i Kimen kulturhus i Stjørdal, melder Stjørdalens Blad.

Det er prinsesse Martha Louise og Elisabeth Nordeng som kommer til Stjørdal for å holde foredrag og arrangere workshop.

– Kanskje er det bror Kronprins Haakon som har tipset Märtha om det nye kulturhuset i Stjørdal etter at han vær her og foretok den offisielle åpningen i fjor, sier Ole Ivar Teigen, som sent onsdag ettermiddag fikk bekreftet avtalen med managementet til prinsessen.

Foredraget 14. april, er en kombinasjon mellom foredrag og workshop, og turneen har fått det ambisiøse navnet «Change the world tour».

– Det høres «verre» ut enn det er. Det hele handler mest om at en kan forandre verden gjennom å forandre seg selv, sier Carina Scheele Carlsen, som er koordinator for Soulspring, som organiserer turneen.

I en pressemelding forklarer prinsesse Märtha og Elisabeth Nordeng konseptet slik:

Denne kvelden vil vi vise deg hva vi gjør, hvorfor vi gjør det og hvorfor DU er viktig i denne sammenheng. Sammen skal vi ta noen steg ut av tankene og inn i energispråket. Når vi kollektivt løfter energien i en gruppe, åpnes det opp for store endringer. Sammen jobber vi ut gamle mønstre, blokkerte energier, forsterker potensialet og gir mer rom for indre bevissthet og tilstedeværelse, sier de blant annet.

Foredraget i Kimen er en del av en norgesturne paret startet på i fjor. Også Namsos får besøk av engleskolen.

Bob Dylan på Melhus

Snart feirer legenden Bob Dylan 75 år. Han kommer ikke til Melhus, men han blir til stede likevel når jubileet skal markeres, rapporterer Trønderbladet.

Den amerikanske komponisten, tekstforfatteren og musikeren runder ikke 75 før i mai, men allerede 17. mars vil noen av hans mest berømte sanger fylle kultursalen på Melhus.

Det er nordtrønderen Terje Craig som står bak, og konserten er allerede testet ut i Kimen kulturhus på Stjørdal.

Arild Vårvik fra Ler er med, og han skal framføre to 70-tallslåter av Dylan – på norsk.

– Jeg måtte finne min egen identitet rundt disse sangene, jeg kunne ikke prøve å agere Bob Dylan, forteller Vårvik til avisa.

Craig samlet sammen musikere ulike musikalsk bakgrunn. Felles for mange av dem, er at de har et forhold til Dylan. For Vårvik derimot, ble dette en nærmere introduksjon til en artist han ikke kjente inngående til fra før.

– Han har utrolig mange fine tekster, fastslår han.

Selv skal han synge «Forever young» og «Is your love in vain?», som etter Håvard Rems oversettelse ble «Evig ung» og «Tør du satse alt?».

Rindal må vente

Rindal kommune vil bytte fylke, men må vente med å få dette vurdert, skriver avisa Sør-Trøndelag.

Kommunen har søkt om overflytting til Trøndelag. Ifølge Trollheimsporten.no skriver Kommunal- og moderniseringsdepartementet i svaret at det ikke er aktuelt å behandle en søknad om fylkesbytte på dette tidspunkt. I svaret skriver departementet blant annet følgende:

«Et eventuelt fylkesbytte må ses i sammenheng både med kommunereformen og regionreformen. Rindal kommune kan ta opp problemstillingen på nytt dersom dette er aktuelt etter resultatet av disse to reformene er avklart».