Det var fredag 15.april at Gjøstøl kom kjørende i retning Extra-butikken ved rundkjøringa i Ranheimsveien i Trondheim. Der ble han vitne til at to syklister syklet over fotgjengerfeltet rett foran bilen hans.

SE VIDEO: Sykler på rødt i Osloveien og kolliderer med bil

- Det jeg har filmet er to ungdommer som kom i vill fart på sykkel og skulle over gata, sier Gjøstøl.

- Forferdelig uansvarlig

- Hvordan opplevde du det som skjedde?

- Jeg synes det er forferdelig uforsvarlig at de satser helt og holdent på at bilisten skal stoppe. De hadde ganske bra fart, og det ser du jo på filmen. Og ikke hadde de hjelm heller, sier Gjøstøl.

SE VIDEO: - Syklister oppfører seg som cowboyer

- Hva reagerer du mest på?

- At de satser på at bilisten skal stoppe. Hvis jeg hadde holdt på retten min, hadde det jo kanskje ikke gått så veldig bra for dem.

- Flotte sykkelstier blir ikke brukt

Gjøstøl påpeker at det er anlagt gang og sykkelstier bortover Ranheimsveien. Han opplever at de fleste syklister til tross for dette velger å sykle i gata.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke bruker de flotte sykkelstiene som er laget.

- Mange er våryre

Også Trygg trafikk reagerer på situasjonen som er fanget på video.

- Om den aktuelle situasjonen tenker jeg at dette er farlig lek i et kryss. Det er vanskelig å se farten på bilen, men vi ønsker ikke en slik situasjon i det hele tatt, sier distriksleder i Trygg trafikk i Sør-Trøndelag Knut Ove Børseth.

- På denne årstiden venter vi bare på slike situasjoner. Mange er våryre og kanskje dette er ungdommer som leker seg, men vi må alle huske å vise hensyn.

Egne regler for syklende

I «Forskrift om kjørende og gående trafikk (trafikkregler)» er det flere punkter som omhandler syklende. Se faktaboks eller les hele forskriften her (lenke til lovdata.no).