- Vi har ikke reklamert for noe, men nå som det blir kjent regner jeg med at det kommer flere forespørsler om overnatting, sier daglig leder i Trønderhopp, Gina Thrane.

Etter at Bruce Springsteen-billettene til konserten i Granåsen 26.juli ble utsolgt har flere tusen sørget for å få overnatting på et av byens mange hoteller.

Se video: Utsolgt på 21 minutter - måtte hoppe i havet

42 sengeplasser

Men overnattingsplassen som omtrent ligger på scenen hvor «The Boss» skal utfolde seg 26. juli, er det foreløpig kun én vennegjeng på 12 fra Oslo som har bestilt.

For i Sivilforsvarsleiren i Granåsen finner du Trønderhopp Internat med 42 sengeplasser. Gjennom Airbnb (Verdensomspennende nettjeneste som formidler private eiendommer til leie, journ.anm.) sikret gjengen seg overnatting. Men ikke etter konserten. Kun før, for å sikre seg best mulig plass foran scenen.

Gina Thrane, daglig leder i Trønderhopp Foto: Privat

- Vennegjengen var tidlig ute, og det er kun den gjengen som har bestilt. Det passer jo ypperlig for konsertgjengere, og vi er mye billigere enn hotellrom sier hun.

Billigst byen?

Som regel er rommene utleid til lag og utøvere som bruker Granåsen til treningsopphold. Da koster det 250 kroner døgnet, og prisen er den samme nå.

Slik ser det ut inne i rommene på Trønderhopp Internat som skal huse noen av tilskuerne under Bruce Springsteen-konserten i Granåsen. Foto: Gina Thrane

- Målet vårt er ikke å bli rike. Men vi vurderer å gå litt opp på prisen i forbindelse med konserten uten at vi kommer i nærheten av hotellpris, sier Thrane.

Hun legger ikke skjul på at de håper på ekstrainntekter i forbindelse med konserten, men det er først og fremst gjennom bruk av Sparebank-hytta Trønderhopp har tenkt å skaffe seg litt ekstra midler.

- Vi har allerede søkt om skjenkebevilling, og ser for oss at vi kan synliggjøre Trønderhopp under arrangementet, sier Thrane.

I kø for indre sirkel

Hans Torgersen fra Drøbak er én av de 12 som inntar rommene i Sivilforsvarsleiren i Granåsen i juli.

Hans O. Torgersen vil ha sett 32 Bruce-konserter når 2016 er over. Han fikk flotte opplevelser under konsertene i Buffalo og Rochester i februar. Foto: Hans O. Torgersen

- Vi kommer rett fra konserten i Gøteborg og regner med å være i Granåsen tidlig på kvelden. Da er det bare å sikre seg en plass i køen og vente til vi slipper inn gjennom portene en eller annen gang i løpet av tirsdagen. Etter konserten er det bare å komme seg tilbake til Oslo og legge seg i kø for Frognerparken-konserten torsdag, sier Torgersen, til daglig journalist i Aftenposten.

Torgersen innrømmer at det er litt galskap. Og hadde han visst at Springsteen skulle holde to konserter til i Norge i sommer, foruten den på Ullevaal, ville han ha revurdert turen til USA i februar for å se 66-åringen Bruce. Der borte fikk han og vennegjengen fra flere land med seg tre konserter.

Hans O. Torgersen. Foto: Ørn Borgen/Aftenposten

Sju konserter i 2016

I løpet av året vil han ha sett Springsteen totalt 32 ganger, hvorav sju bare i år.

- Man lever bare en gang. Siden jeg i godt voksen alder plutselig oppdaget Bruce og ble helt fengslet av musikken og tekstene hans, skjønte jeg at jeg har gått glipp av noe og har mye å ta igjen, sier Torgersen.

Men det tok tid før han ble hektet. Lang tid. En av hans to søstre har vært fans siden tidlig 80-tall, og overtalte ham til å bli med på Valle Hovin i 1993 for å se Springsteen.

Så nær kom Hans O. Torgersen under Bruce Springsteen-konsertene i Buffalo og Rochester i februar. Foto: Hans O. Torgersen

- Det ga meg egentlig ikke noe der jeg kom sent og sto langt bak. Jeg tenkte at jeg heller kjøper plater. Den fullstendig feilslåtte tanken holdt jeg fast på frem til 2006. Da klarte min søster å overtale meg igjen for å se Bruce. Denne gang med Seeger Sessions Band på scenen i Oslo Spektrum.  Med hver vår datter satt vi på den fantastiske konserten. Men det var konserten senere samme høst samme sted som ga meg en opplevelse jeg aldri vil glemme, og som la grunnlaget for at det er blitt så mange opplevelser med Springsteen, sier Torgersen.

Venner for livet

Den gang kjøpte søsknene ståbillett. De hadde ennå ikke forstått at fansen hadde eget køopplegg, men oppdaget ved en tilfeldighet at det var mulig å komme nær scenen.

- Vi gikk inn, og kom oss bak inngjerdingen ved scenen. Den opplevelsen jeg fikk ved å stå så nære var helt enorm, sier 56-åringen.

Også i Granåsen gjelder det samme. Komme seg tidlig frem, sikre seg plass i køen og ikke minst ha mange fine timer med nye og gamle venner før, under og etter konserten.

- Det er blitt noen køer siden 2006, og der har jeg truffet mange som jeg vil være venner med resten av livet, sier han.

Vi fulgte billettsalget direkte her.

Sivilforsvarsleiren huser flere overnattingsplasser. For Trønderhopp gir det kjærkomne inntekter under Bruce Springsteen-konserten. Foto: Kim Nygård