En mann i 70-årene ble denne uka idømt en bot på 9000 kroner etter en tilhengerulykke på Strinda i mai i fjor. Det fremgår av en dom fra Sør-Trøndelag tingrett. En kvinne ble truffet av tilhengeren og mannen stakk fra stedet etter ulykken.

Av dommen fremgår det at den tiltalte og den fornærmede hadde vært i konflikt i lengre tid, blant annet knyttet til manglende omregistrering av ulykkesbilen. Ulykken skjedde da kvinnen som ble påkjørt forsøkte å ta skiltene av bilen.

«Røsket» av skilt

«Fornærmede gikk raskt ut av bilen og "røsket" av skiltet foran på Mercedesen. [...] Deretter gikk hun forbi førersiden på Mercedesen og inn mellom bakenden på den og tilhengeren for å ta skiltet bak. Mens hun befant seg der begynte tiltalte å kjøre med den følge av at fornærmede ble slått i bakken og falt ut mot gaten på magen.» heter det i dommen.

Hun ble så overkjørt av det ene hjulet på den tomme tilhengeren som mannen hadde bak bilen. Hun ble kraftig forslått, blødde en del og har fortsatt arr på hofte og mage.

Ville dra fort

Tiltalte forklarte at han trodde kvinnen gikk over på andre siden av gaten etter at hun tok skiltet, og at han ville dra fra stedet så fort som mulig i frykt for hva fornærmede kunne finne på. Etter egen forklaring merket han ikke at han kjørte over noe.

Retten har vurdert hvorvidt den tiltalte opptrådte uaktsomt da han startet kjøringen. De kom frem til at mannen, på grunn av den forutgående konflikten, hadde en skjerpet aktsomhetsplikt. De mener også at det ikke var unaturlig at kvinnen også ville ta det bakre skiltet når hun først hadde tatt det fremste.

Mannen ble dømt til en bot på 9000 kroner og må i tillegg betale saksomkostninger på 5000 kroner.