Observante lesere i Adresseavisen la merke til at flagget ved Festningen ikke ble tatt ned som forskrevet fredag kveld.

Flagget skulle vært nede klokken 21, men først klokken 22 var flagget nede. Adresseavisen har ikke lyktes med å få tak i kommandanten ved Festningen. Men servitør ved Kommandanten restaurant, Ann Elisabeth Knutsen, var øyenvitne til det som skjedde.

Hun understreker at hun ikke er noen ekspert, men så at mannen som skulle ta ned flagget, ikke fikk det til. Vinden var rett og slett for sterk.

- Vinden var sterk, flagget sto rett ut, og plutselig skiftet vindretningen 180 grader. Han var sjanseløs. Etter en stund kom det en mann til og en kranbil eller til og da fikk de det ned.

- Så det var ikke slik at de bare hadde glemt det?

- Glemt det!? Å, nei! Det blir aldri avglemt. Men det var virkelig noen veldig kraftige vindkast, så de hadde ingen sjanse, forteller Knutsen.

Festningsforvalter Johnny Gylland oppklarer det som skjedde fredag kveld.

- Det er helt riktig at vi ikke fikk ned flagget. På grunn av sterk vind hadde det surret seg helt fast i toppen. Det skjer ikke ofte, men av og til, og da må vi ha bergingsbil. Bilen blir brukt hvis vi blir tvunget til å ta ned hele stanga. Det har skjedd noen ganger at vi blir tvunget til det, og det klarer vi ikke uten bil. Stanga er hele 34 meter, opplyser Gylland.

Fredag kveld slapp de å ta ned stanga.

- Plutselig løste det seg i toppen, og vi fikk firet ned flagget, opplyser Gylland.