Den alvorlige hendelsen skjedde natt til lørdag og ble anmeldt til Trøndelag politidistrikt senere samme dag. Krimvaktleder Kristian Mørkved ved Sentrum politistasjon forteller at det var beboeren i leiligheten på Tunga i Trondheim som anmeldte saken.

- Vi mottok en anmeldelse hvor fornærmede fortalte at han hadde blitt truet med kniv av tre menn i samme alder som ham selv, sier han.

Siktet for ran

Fornærmede, en mann i starten av 20-årene, hadde to kamerater på besøk da ranet skal ha skjedd. Tre menn skal ha brutt seg inn via en innglasset balkong og deretter kommet seg inn i leiligheten gjennom balkongdøra. Fornærmede hadde konkrete navn på de antatte gjerningspersonene.

Senere på lørdagen dro politiet til leiligheten for å sikre spor og ta bilder av skadene på balkongen. Samtidig snakket de med fornærmede og de to vitnene som var til stede i leiligheten under ranet. Samme kveld ble to mistenkte i saken avhørt. De har nå status som siktet i saken.

- Den tredje personen er også siktet, men ikke avhørt ennå. De er alle tre siktet for ran, forklarer Mørkved.

Kjenninger av politiet

Politiadvokat Anne Haave ved Trøndelag politidistrikt sier at to av de tre siktede har erkjent å ha vært på stedet på det aktuelle tidsrommet.

- Men det er ulike forklaringer på hva de gjorde der og om det ble truet med kniv. Men det er borttatt en Playstation fra stedet, sier hun.

De tre som er siktet er alle kjenninger av politiet.

- De er registrert med flere straffbare forhold, sier politiadvokaten.

Playstation forsvunnet

Haave opplyser at det trolig er en kjennskap mellom de siktede og fornærmede fra før av.

Politiet har ikke vurdert å fremstille de tre siktede for varetektsfengsling.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om de har erkjent straffskyld, sier Mørkved.

TV-konsollen har ikke kommet til rette ennå, og Mørkved forteller at de ikke har foretatt noen sporing av den. Saken er nå sendt til forebyggende-gruppa ved Sentrum politistasjon.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.