I perioden mars til april 2014 ble fire postforsendelser med dopingmidler adressert til 27-åringens bolig i Trondheim, stoppet av Tollvesenet på Gardermoen. Sendingene manglet tolldeklarasjon og ble derfor kontrollert. Tollerne fant da 1622 tabletter med virkestoffet metandienon - et anabolt steroid samt totalt 240 milliliter flytende testosteron.

På bakgrunn av dette ble det ransaket hjemme i nordlendingens leilighet i Trondheim, og der fant politiet 48 tabletter med virkestoffet metyltestosteron.

- Bestilte i hans navn

Da 27-åringen møtte i Sør-Trøndelag tingrett nylig, erkjente han seg skyldig for oppbevaring av dopingmidler og for brudd på legemiddelloven. Han forklarte retten at han på denne tiden i 2014 hadde et desperat behov for penger, og at han derfor hadde gitt en annen person anledning til å opprette en e-postadresse samt gjøre bestillinger av dopingmidler i hans navn. Han hevdet at dopingmidlene var innført for andre enn han selv, men innrømmet at han burde ha skjønt at forsendelsene kunne dreie seg om dopingmidler, går det frem av dommen.

Sør-Trøndelag tingrett mener at tiltalte har bagatellisert sin rolle, og at innførselen er preget av profesjonalitet.

Hadde forfalsket førerkort

27-åringen var utstyrt med et forfalsket, polsk førerkort hvor han var avbildet. Dette brukte han til å legitimere seg i forbindelse med pengeoverføringer via bank til utlandet. 29. mars 2014 overførte mannen 4863 kroner til en navngitt mann i Ukraina, ifølge dommen.

Tingretten dømmer mannen til betinget fengsel i 36 dager med en prøvetid på to år. I straffskjerpende retning har dommerne lagt vekt på at forholdene gjelder innførsel. Det er imidlertid formildende for straffen at saken han blitt gammel, mener retten. Mannen må også betale en bot på 6000 kroner.