En svart klump på størrelse med en tennisball landet bare en meter foran Julie Ryghaug (12) tirsdag ettermiddag.

Hun var da på vei hjem fra trening ved plasthallen på Leangen i Trondheim.

Kom fra himmelen

- Jeg skvatt. Klumpen ble delvis knust til pulver og i noen mindre biter. Jeg skjønte ingenting. Den bare kom ned fra himmelen, forklarer Julie.

Det var flere i nærheten som også så det som skjedde, men ingen skjønte hva dette var. Julie bestemte seg for å ta med en bit av klumpen hjem.

- Vi trodde kanskje det kunne være en meteoritt eller noe sånt. Vi sjekket litt på nettet, men fant ikke ut så mye. Det hadde vært spennende og artig å finne ut hva dette er for noe, sier Julie.

Ikke meteoritt

Julies morfar, som er geolog, har sett på gjenstanden. Han er også usikker på hva dette er.

- Det er i alle fall ikke snakk om en meteoritt. De inneholder metall og denne er veldig lett. Det ligner mer på en kullbit, eller aske, sier morfar Per Ryghaug.

Familien har også tenkt på om vær og vind kan være årsaken til at klumpen kom dalende ned fra himmelen.

- Kanskje er det en kullbit fra en grill som er blitt sugd opp i en skypumpe før den ble sluppet ned igjen, undrer mamma Marianne.

Les også: Værmysterium på Ranheim

Skypumpe?

Ifølge statsmeteorolog Anders Sivle ved værvarslingen på Vestlandet kan en liten skypumpe flytte på mindre gjenstander.

- Vi har hatt skypumper her i landet som har flyttet på campingvogner. Mindre skypumper kan lett flytte med seg små steiner og lignende. En liten skypumpe er altså en mulig forklaring, men været i Trøndelag på tirsdag var ikke typisk for når slike fenomener oppstår. Men jeg kan ikke utelukke det, sier meteorologen.

Har du en bedre forklaring eller har du opplevd noe lignende? Skriv i debattfeltet eller tips oss på webred@adresseavisen.

Biten Julie tok vare på ligner veldig på grillkull. Foto: Privat