- Dette er ment som et tiltak for å forbedre opplevelsen av å gå til Gråkallen, sier Arne Waldemar Olsen i revitaliseringskomiteen for Skistua og Gråkallen-området om kikkerten han og komiteen har skaffet.

Onsdag ettermiddag tok han turen til topps og la 7x50-kikkerten i varden på Gråkallen. Kikkerten har Olsen plassert i en plastbeholder. Han har også satt opp et lite skilt med henstilling om at folk må legge kikkerten tilbake etter bruk.

- Tyskerne la igjen kikkert

- Det var tilstrømning til kikkerten rett etter at den var lagt der. Blant annet kom det to tyskere gående. Da jeg var barn var det faktisk en kikkert på lille-Gråkallen som tyskerne hadde satt der under krigen, og som vi kunne bruke. Den ble fjernet, sier Olsen, som siden har savnet muligheten til å se utover med en kikkert fra toppen.

Ved varden på toppen står det fra før et stativ med en kartplate og en retningspil som kan dreies.

Tar inn kikkerten til høsten

- Nå kan man i tillegg bruke kikkerten for å se på de forskjellige toppene som står oppført på kartet. Det er ingen panoramautsikt på toppen fordi den militære installasjonen stenger utsikten mot nordøst, men da kan man ta med seg kikkerten og gå rundt slik at man får sett hele Trøndelag, sier Olsen, og legger til:

- Det er jo egentlig bak Gråkallen at Bymarka starter skikkelig. Det kan folk nå få inntrykk av ved å bruke kikkerten.

Han kommer til å ta inn kikkerten i oktober.

- Da kommer den første snøen og den blir liggende til juni, sier Olsen.

Følg Adresseavisen på Facebook , Instagram og Twitter.

Utsikt: Arne Waldemar Olsen la onsdag en kikkert til fri benyttelse for folk som besøker Gråkallen. Her er han sammen med hunden Troya. Foto: Privat