Jernbaneverket valgte å anmelde hærverket på Trønderbanen.

«Trærne som var skåret i ble felt, da det var fare for at disse kunne falle mot sporene og ta med seg kjøreledningen», heter det i anmeldelsen fra Jernbaneverket.

Hærverket skjedde ved Venstre kanalkai i Trondheim 7. april i år. I en rapport Adresseavisen har fått tilgang til står det at ett av trærne hadde veltet og sperret veien ut mot havnen. Ytterligere tre trær hadde felleskår.

«Dette var synet som møtte oss», opplyser beredskapsvakten i sin rapport. Foto: Jernbaneverket

- Anmelder alltid

I et brev til Jernbaneverket 2. juni opplyser politiet at «forholdet er henlagt da det ikke er fremkommet tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningsmannen.»

- Det er ikke alltid lett for oss å gjøre noe, sier banesjef Geir Revdahl ved Trønderbanen.

Han understreker at det ikke er tillatt å oppholde seg innenfor Jernbaneverkets gjerder.

- Generelt anmelder vi alltid ulovlig ferdsel. De skal vite at det er vår klare policy, sier banesjefen.

Han opplyser at det fra tid til annen skjer hærverk langs Trønderbanen, blant annet at ting legges på skinnene. I begynnelsen av juni medførte også hærverk på signalutstyr på Steinkjer at alle tog ble forsinket på Trønderbanen, skriver T-A.

SE VIDEO: Her stjeler fulle ungdommer Sverige-skiltet på Storliengrensa

- Livsfarlig

I jernbanelovens paragraf 9b står det at det er «forbudt for publikum å oppholde seg på jernbanens område som ikke er beregnet for publikum.»

I en pressemelding advarer Jernbaneverket om farene ved å nærme seg høyspenningsanlegg.

«Det er bokstavelig talt forbundet med livsfare», skriver selskapet. Tidligere i år omkom en mann etter å ha kommet borti en høyspentledning på et togsett i Hedmark