Adresseavisen har fått innsyn i brevet som ser sendt med kopi til kontrollkomiteen.

Det er Aps gruppeleder, Geir Waage, som har mottatt Rune Olsøs ønske om å gå av som nestleder i kontrollkomiteen. Brevet ble sendt Waage sist lørdag, tirsdag kveld ble det mottatt av sekretariatet i kontrollkomiteen. Waage bekrefter at ønsket er innvilget og Olsø begynner i stedet i finanskomiteen.

Olsøs begrunnelse er at han mener rollen kan bli vanskelig å ivareta på grunn av hans samboers jobb. Tine Nilsen som begynte å jobbe i Utbyggingsenheten høsten 2015. Olsø sier at han imidlertid nylig har blitt orientert om at Utbyggingsenheten skal bli en del av Trondheim Eiendom. Det betyr ifølge Olsø at det oftere enn før kan oppstå konflikter ift. interesser i langt flere saker enn tidligere. Olsø har tidligere informert kontrollkomiteen om sin samboers rolle.

I brevet nevner ikke Rune Olsø årsaken til at det har vært strid rundt hans rolle i kontrollkomiteen med ett eneste ord. Etter at Adresseavisen skrev om Olsøs partnerskap i Candy People Norway, konkluderte to advokatvurderinger med at Rune Olsø hadde vært inhabil da kontrollkomiteen bestemte seg for å utsette revisjonen av Trondheim Kino. Rune Olsø har vært styreleder i Trondheim Kino, og de siste årene styremedlem i Trondheim Kino utvikling – som også var deleier i Candy People Norway. Candy People Norway leverer godteri til Location, som forsyner kinoene med godteri.

Kontrollkomiteen bestemte deretter at en revisjon av Trondheim Kino skulle utføres av eksterne.