Kveldens Stjernekamp var nummer fem i rekken, og deltakerne skulle kappes i en sjanger uvant for de fleste - nemlig hiphop.

Tomine, Steinar og Marian fikk færrest stemmer, og Marian måtte forlate Stjernekamp etter kveldens hiphop-sending.

Marian måtte forlate kveldens Stjernekamp.

- Tusen takk alle sammen, dere er fantastiske! Jeg er 41 år og har rappet på TV - wow, ropte Marian i sin siste hilsen til publikum.

Dommerne Mona B. Riise og Thomas Felberg hadde de to samme favorittene etter kveldens show: Nicoline og Jonas.

Dagbladet ga Skybakmoen en sekser, mens VG trillet fire.

- Ikke bare rapper han fantastisk tøft, koreografien, showet og alt er perfekt balansert. For en låt og for en mann - Jonas altså, skrev Dagbladet etter trønderes rap i hangaren på Fornebu.

- Dette er livet sjøl

Ekspertdommer André Hadland fortalte før artistene entret scenen at de hadde kommet inn som forskremte småbarn da de kom til han tidligere i uken:

- Men de gikk ut igjen med en følelse av å ha mestret det mye bedre enn de hadde trodd på forhånd. De er sinnsykt flinke. Jeg var litt ute etter å ta dem, men det var ikke så lett, sa hiphop-eksperten i dommerpanelet.

Jonas Skybakmoen fra Trondheim avsluttet kveldens stjernekamp.

- Jeg er jo ekstremt hvit, fastslo Jonas før han entret scenen med «Black Skinhead». Han hadde inngått et kompromiss: Uten bar overkropp, men med åpen jakke og bart bryst - og en svær tatovering.

- Det er en trane, så det er ikke den tøffeste fuglen. Det er min indre selvtillit. Jeg skal huske at jeg må ha troen på meg selv, forklarte han.

Nicoline og Jonas ble trukket frem som de beste av dommerne. Foto: NRK

- Jeg blir så stolt! Du er som en ulv i bur, utbrøt Hadland, og en overbegeistret Mona B. Riise fulgte opp:

- Jeg lever for sånne øyeblikk. Tenk at jeg får sitte på første rekke og oppleve dette. Du har et mildt vesen, men der inne er det også aggresjon. Dette er en sint mann - med en grunn. Det er så mange kjipe ting i livet, og jeg følte dette sinnet. Dette er livet sjøl - helt rått, utbrøt dommer Mona B. Riise etter trønderens rap.

En tydelig lettet Skybakmoen fikk tillatelse til å et skikkelig primalskrik etterpå - og grep sjansen.

- Helt vilt!

Nicoline hiphoppet «Black Widow» av Iggy Azalea feat. Rita Ora på lørdagems Stjernekamp. Foto: NRK

Nicoline var første artist ut, og på forhånd hadde Hadland sagt at hun rappet låta «fetere enn Iggy Azalea selv».

Og Nicoline overbeviste både salen og dommerne. Mona B. Riise hevet begge armene over hodet og utbrøt:

- Det kan ikke bli mer godkjent enn dette, dette var helt vilt! Du er så tøff. Du tar scenen. Du ruller avgårde med rappen. Ahhh!

Lærer og ekspert Hadland var like imponert.

- Dette blir bare bedre og bedre. Jeg har aldri vært fan av denne låta, men plutselig liker jeg den. De burde bare selge denne låta til deg, så kan du gjøre den, mente André Hadland.

- Hadde du vært en nordisk storm, kunne du revet ned huset mitt, forsikret Thomas Felberg.

Toten-hiphop

Knut Anders fra Toten var den eneste som hadde valgt en norsk låt - «Glir forbi».

- Hvem hadde trodd at det var hiphop som skulle få fram en sånn intensitet i blikket ditt? Du har en inderlighet, du formidler bra og gjør dette til din egen låt, fastslo dommer Felberg.

- Det var sinnsykt fett at du la inn totendialekt-tingene - bra detalj! Jeg tror ordentlig på deg, var ekspert Hadlands dom.

Steinar subway-gerilja

Veteranen Steinar Albrigtsen, for anledningen ikledd tre glinsende kjettingsmykker og hvite bukser, rappet for første gang i sitt liv: «The Message» av Grandmaster Flash and The Furious Five.

- Jeg digger deg. Du er en av de sjangeren ligger lengst unna, men Jesus! Du ser ut som subway-geriljaen på 70-tallet. Du formidler sosialrealismen og nekter å smile. Jeg er glad du sparte den beste gjennomgangen til i kveld, roste Hadland.

- I starten var det litt overspill, så ruller du bare avgårde. Du har en god stemme, jeg digger å høre på den uansett. Denne gangen valgte du beinhard realisme, og jeg følte desperasjonen, sa Mona B. Riise til en lettet Albrigtsen.

- Litt cabaret-revy

Marian hadde valgt «Gettin' Jiggy Wit It».

Thomas Felberg konstaterte at låta var en skikkelig «danse-rysare».

- Det er moro å se på, men det haltet litt på flow av og til - det blir litt monotont. Det blir litt cabaret-revy, men, men - er det noe problem? lurte Felberg.

- Dette var din beste gjennomgang. Du mistet ikke pusten, og du ga mer av  deg selv enn du gjorde tidligere. Og det så ut som du hadde det gøy, du ga litt blaffen, mente ekspert-Hadland.

- Pelle gjør Eminem

Håvard fortalte på forhånd at han hadde sovet dårlig og syntes selv han rappet dårlig. Etter at han hadde gjort «Sing For The Moment» kom dommen:

- Du er jo en sinnsykt god skuespiller, så jeg var litt redd dette skulle bli teatralsk. Men jeg sa på forhånd du måtte sørge for å «flowe» fra første linje - og det gjorde du! Jeg vet ikke om folk er klare over hvor vanskelig dette er, men du var ikke off beat en eneste gang. Det er Pelle som står og gjør fuckin' Eminem! jublet Hadland.

- Det ble litt mye parkteater alla Central Park etter mitt syn. Men det er kraft i deg og låta, sa en mindre begeistret Felberg.

Tomine gjorde «Let Me Blow Your Mind» i rosa fletter.

- Du kan jo rappe, og du gjør låta helt til din egen. Du overbeviser og er tydelig på scenen. Men du må lære deg å ta i mot komplimenter, sa André Hadland.

- Du er jo en artist, du synger så fint. Du gjør låta litt søtere enn den egentlig er, og det liker jeg, sa Riise.

Søppelmann og avant-garde

Skybakmoen har laget seg en tradisjon på å ta selfies ved ulike Oslo-monumenter, og lørdag var turen kommet til Slottet: «Tror det bringer lykke. Funka vaffal med Oslo rådhus», skrev han på vei til Stjernekamp-hangaren - noen timer før kveldens show.

I Adresseavisen lørdag fortalte Johndoe-vokalisten Skybakmoen- som også er kommentator i Adresseavisen - at han hadde vært litt nervøs for at hiphop-kvelden skulle bli karneval.

- At du med hiphop må ha caps bak fram og solbriller, men det er heldigvis ikke sånn. De pusher meg litt for at jeg skal ha bar overkropp, men det er jeg veldig usikker på. Stilen er litt søppelmann og catwalk i ett. Det er ikke standard hiphop, det er mer avant-garde-stil, sa Skybakmoen.

I det andre programmet startet den nervepirrende utstemmingen, og det var Kash King som var den første som måtte forlate Stjernekamp. Skybakmoen overbeviste dommerne, men var den gangen likevel en av tre med færrest stemmer.

Jonas Skybakmoen er nå eneste trønderen igjen i NRK-showet, som har hatt opp mot 800 000 seere. I forrige program måtte den andre trønderen, Gunnhild Sundli,  forlate Stjernekamp da storband stod på programmet. Hun fremførte låten «It's oh so quiet», gjort kjent av blant andre Bjørk.

- Jeg gikk ut med stil, sa Sundli til Adresseavisen etter forrige ukes utstemming.

Tidligere har artistene vært gjennom sjangrene norsk rock, country, motown og storband. Neste uke er det opera som står på programmet i hangaren på Forebu.

Dette sang de i kveld:

1. Nicoline:«Black Widow». Iggy Azalea feat. Rita Ora (2003)

2. Knut Anders: «Glir forbi». Jaa9&OnklP (2009)

3. Steinar: «The Message». Grandmaster Flash and The Furious Five (1982)

4. Marian: «Gettin' Jiggy Wit It». Will Smith (1998)

5. Håvard: «Song For The Moment». Eminem (2003)

6. Tomine: «Let Me Blow Ya Mind». Eve feat. Gwen Stefani (2000)

7. Jonas: «Black Skinhead». Kanye West (2013)