Flere representanter fra Høyre er redd den nye utredningen ikke er reell og grundig nok til å gi alternativer til Nidarø en sjanse i den videre politiske behandlingen.

TEST DEG SELV: Hvor skal hallen ligge?

I vedtaket heter det at bystyret mener det vil være hensiktsmessig å få sammenstilt et oppdatert faktagrunnlag vedrørende utbyggingen av ny storbyhall som bystyret kan legge til grunn for sin beslutning.

- Denne saken må redegjøre for de ulike alternativene og deres praktiske og økonomiske konsekvenser slik at bystyret får en god forståelse av de realistiske alternativene, heter det i vedtaket.

Oppdater deg på debatten rundt storbyhallen i Trondheim - her er alle sakene

Kostnader og plasseringer

I vedtaket heter det blant annet at alternativene på Sorgenfri og Sluppen skal utredes, og at de alternativene som allerede er utredet, skal oppdateres med nye kostnadsanslag. Oversikten skal vise kostnader og konsekvenser med de ulike plasseringene og gå gjennom kollektivdekning, trafikale forhold og hensynet til kultur, idrett og messearrangementer.

Samtidig skal rådmannen også oppdatere kostnadsoverslag over hvor store inntekter Trondheim kommune kan få av å omregulere Nidarø til boligformål og kostnader en eventuell riving av Trondheim Spektrum vil påføre kommunen.

Striden rundt en ny storbyhall på Nidarø har rast lenge i Trondheim. Engasjementet for alternative lokaliseringer til Nidarø er stort, og mange har pekt på både Sluppen, Sorgenfri, Brattøra og Granåsen som alternativer til Nidarø. En ny storbyhall på Nidarø har også møtt innsigelser fra politiet, Statens vegvesen og Fylkesmannen fordi man frykter at en storbyhall her vil by på store trafikale utfordringer langs Klostergata.

Mer forpliktende

Vedtaket er lik den enstemmige innstillingen fra byutviklingskomiteen. Men Ingrid Skjøtskift (H) foreslo i bystyret – på vegne av SV, Høyre og Venstre – en mer forpliktende formulering som ville pålagt rådmannen å gå grundigere til verks på de ulike alternativene enn flertallet legger opp til. Forslaget, som ikke ble vedtatt, la til grunn at alternativene som utredes skulle være sammenlignbare med hensyn til investeringskostnader, driftskostnader og levetid.

Frp ble alene

Frp ble stående alene bak sitt forslag om at det ikke skal utredes andre alternativer. Forslaget la opp til at bystyret skulle fastslå at lokaliseringsbeslutning for ny storhall i Trondheim ble tatt gjennom et formannskapsvedtak 25. juni 2014, da Nidarø enstemmig ble valgt som foretrukket alternativ. Frp vil at den videre behandlingen av saken bør dreie seg om å sikre en best mulig utforming på Nidarø.