- Jeg har vært utsatt for et velregissert spill, sier Stavnes.

Nå har han vært på politistasjonen og anmeldt mannen i 20-årene som han trodde var en bilkjøper. Samtidig har han lagt ut et bilde av den oransje Peugot'en på Facebook hvor han ber om at folk som ser den, varsler fra.

Ville se bilen

Det var onsdag i forrige uke Stavnes la ut bilen, en Peugeot 1007, for salg både på Finn og i Adresseavisen. Prisantydningen på den 11 år gamle bilen satte han til 39 000 kroner, inkludert både EU-test og omregistrering.

Fredag ettermiddag tok en mann kontakt med Stavnes. Mannen sa at han var i Trondheim, og at han gjerne ville se bilen. Stavnes stod egentlig på farten, men lot seg overtale til å møte mannen.

Etter en runde med prøvekjøring, uttrykte mannen stor begeistring for bilen, og ga klar beskjed om at han ville kjøpe den. Han ville også gjerne overta bilen med en gang. Stavnes hadde egentlig ikke tid, men tenkte likevel det var greit å bli kvitt bilen.

Skrev kontrakt

- Vi dro hjem til meg og skrev kjøpekontrakt. Jeg hadde ikke printer, men han sa at vi kunne kjøre til biblioteket på Heimdal, for der hadde han tilgang til printer slik at vi kunne skrive ut kontrakten. Vi dro derfor dit og ordnet det, forteller Stavnes.

Samtidig fikk Stavnes det han trodde var en utskrift fra nettbanken som viste at mannen hadde overført penger til Stavnes' konto. På grunn av at mannen ikke hadde behov for EU-test og ville foreta omregistreringen selv, ble de enige om en kjøpesum på 36 000 kroner.

- Da han kom ut, sa han at han hadde tastet feil, og hadde overført 38 000 kroner. Han bad om at jeg tilbakebetalte 2000 kroner, men da sa jeg at det skulle jeg gjøre når pengene var inne på konto, forteller Stavnes.

Slo av telefonen

Mandag morgen forventet Stavnes at pengene skulle dukke opp, men det skjedde ikke. Han tok kontakt med mannens bankforbindelse, og de svarte at det var lite trolig at det ville bli overført noen penger. Da Stavnes ringte mannen, var telefonen avslått.

Siden har han oppsøkt mannens adresse, ringt og sendt utallige SMS'er, uten å få noe svar. Bortsett fra ett, mandag ettermiddag:

- Da skrev han at bilen stod i en bilvask. Jeg dro dit, men der var det ingen bil. Men han hadde vært der på lørdag, forteller Stavnes.

Han fortsatte å jakte på bilen mandag, og mener han møtte den i Elgeseter gate, på vei inn til midtbyen. Men på grunn av rushtrafikken, klarte han ikke å henge seg på.

- Valgte feil bil

Nå håper Stavnes at hans etterlysning av den oransje bilen skal føre til at han får bilen tilbake. Han påpeker at bilen er veldig spesiell, både i farge og utforming. Bilen har nemlig elektriske skyvedører, og med den oransje fargen er den lett gjenkjennelig i bybildet.

- Mannen har vært dyktig, men han har kanske valgt feil bil, sier Stavnes som ergrer seg over at han lot seg lure. Samtidig vil han advare andre:

- Jeg skjønner jo nå at jeg har vært naiv, og jeg angrer på at dette gikk så fort. Men jeg fikk tillit til mannen. Det er synd at du ikke kan stole på folk, sier han.

Marit Johanne Bye, krimvaktleder ved Sentrum politistasjon, bekrefter at de har fått inn en anmeldelse for bedrageri, og at de nå vil etterforske saken. Hun sier at den anmeldte er kjent for lignende forhold fra før.