21-åringen la kortene på bordet i avhør med politiet, og erkjente at han hadde planer om å skade to tilfeldige personer han møtte på Heimdal tirsdag morgen.

I avhøret, som refereres i onsdagens fengslingskjennelse, fortalte han at han med øks i den ene hånda hadde truet en kvinne som var ute og luftet hunden sin. Han hadde sagt til kvinnen at hun måtte slippe hunden, hvis ikke skulle han drepe både henne og hunden. Videre truet han kvinnen med følgende utsagn: «Hvis jeg snur meg og ser deg bak meg om fem minutter, springer jeg tilbake og tar deg». Han innrømmer at han med denne trusselen mente at han skulle drepe henne, eller i alle fall skade kvinnen, ifølge rettsdokumentet.

Han truet også en mann med øks, og fortalte i avhør at han også hadde planer om å skade vedkommende, refereres det videre. Han hadde løpt bort til mannen som satt i en bil, og krevd at han skulle kjøre 21-åringen til sentrum. Da mannen gikk ut av bilen, hevet siktede øksa.

Har truet med skytevåpen og rørleggertang

Påtalemyndigheten ba om fire ukers varetekt for mannen begrunnet i faren for gjentagelse, og fikk medhold i Sør-Trøndelag tingrett onsdag. Mannen ble varetektsfengslet i fire uker.

21-åringen er domfelt for en rekke straffbare forhold tidligere, blant annet trusler med kniv, skytevåpen og rørleggertang.

Da han ble framstilt for varetektsfengsling onsdag formiddag, mente retten at både siktedes forklaring samt en rekke bevis og faren for at han kan gjenta lignende handlinger, danner et tilstrekkelig grunnlag for å varetektsfengsle 21-åringen. Mannen samtykket til fengslingen.

I tillegg til truslene med øks mot kvinnen og mannen, er han siktet for flere andre forhold, opplyser politiadvokat Kari Leira Bjørsnøs ved Trøndelag politidistrikt.

- Han er siktet for bilbrukstyveri, oppbevaring av narkotika, skadeverk og bæring av øks og kniv på offentlig sted, sier Leira Bjørsnøs.

Etterforskningsleder Geir Bakkhaug ved Heimdal politistasjon opplyser at mannen i tillegg er siktet for kjøring i påvirket tilstand uten gyldig førerkort.

21-åringen har innrømmet alle foholdene han er anmeldt for.

Startet raidet kl. 07

Den siktedes raid startet i tirsdag morgen i 07-tiden da han stjal en bil. Ferden ble imidlertid kort. To hus bortenfor kjørte han gjennom en hekk og dundret inn i en garasje i Simon Leinums vei. Han forlot deretter stedet.

Mannen i 20-årene er også siktet for å ha stjålet denne bilen.

Politiet rykket ut og startet søk etter mannen. Mens dette søket pågikk, fikk patruljene beskjed om at en person ble truet med øks i Sørbruveien ikke langt unna.

Han slo med ei øks i bildøra

- Jeg skulle kjøre på jobb og motoren var i gang da en mann plutselig dukket opp. Han slo med ei øks i bildøra og ville bli kjørt til byen. Han truet med øksa, sa bileieren til Adresseavisen etter episoden. Han satt i bilen på tidspunktet for hendelsen.

- Jeg dyttet ham bort med bildøra og lot som om jeg skulle gå ut av bilen. Jeg kunne egentlig bare ha kjørt av gårde, og derfor opplevde jeg det ikke som så dramatisk. Etter at han ble truffet av bildøra løp han videre, forklarte bileieren videre.

Rett etter hendelsen løp mannen inn til kona som befant seg i boligen. Han ringte politiet og mens han var i telefonen med operasjonssentralen kom de første politipatruljene til stedet.

Skoleelever var på vei til skolen da store politiressurser dukket opp for å pågripe mannen som hadde både kniv og øks. Foto: Joakim Slettebak Wangen

Han sto fortsatt med øksa da væpnede politifolk kom til stedet. Han hadde imidlertid kastet fra seg en kniv, opplyste operasjonsleder Bjørn Handegard ved Trøndelag politidistrikt tirsdag.

Pågripelsen av mannen skjedde imidlertid uten dramatikk.

Adresseavisen har forsøkt å få en kommentar fra siktedes forsvarer, men uten å lykkes.