Klokka 18.13 meldte politiet at det hadde blitt avholdt laserkontroll på Stavset i Trondheim. Her ble resultatet to forenklede forelegg og høyeste målte hastighet var 73 kilometer i timen i 60-sone.

En stund senere skrev politiet på Twitter at de hadde gjennomført laserkontroll på fylkesvei 65 ved Storås. I en 50-sone hadde fire førerkort blitt beslaglagt, og det var åtte som hadde fått forenklede forelegg. Høyeste hastighet som ble registrert var 89 kilometer i timen.

Politibetjent Viggo Hansen ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor forteller at fartsnivået generelt var høyt.

- Det var hektisk for kontrollmannskapene den tiden vi sto der. Det er sannsynlig av vi kommer tilbake hit. En semitrailer var blant kjøretøyene som gikk over grensen til førerkortbeslag og operatøren av laseren kunne fortelle at det gikk folk i veibanen i den perioden vi hadde kontrollen, sier han i en kommentar til Adresseavisen.

Både en lokal politipatrulje og en UP-patrulje deltok i kontrollen på Storås som varte i to timer. En beboer i området fortalte patruljene at det var fint å se en fartskontroll på stedet. Beboeren håpet at tilstedeværelsen kunne bidra til å senke hastigheten.

Senere på kvelden ble en mannlig fører i 20-årene stanset i Ringvålveien og vil bli anmeldt for ruskjøring, kjøring uten gyldig førerkort og han ble også målt til 75 kilometer i timen i en 50-sone.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.