Personene det gjelder skal være under 18 år og forebyggendegruppa i politiet etterforsker nå saken.

- Det er blant annet tips som gjør at vi nå skal snakke med personer som er under 18 år. Vi har et par navn på blokka, sier Jan Erik Mihle i politiets forebyggendegruppe.

Les også: Politiet fjernet naziflagg på barneskole i Trondheim

Noe utenom det vanlige

Det var en forbipasserende som i halv fire-tiden natt til torsdag oppdaget at skolens grønne miljøflagg var byttet ut med et naziflagg. Politiet kom til stedet og tok ned flagget.

Selv om politiet av og til finner nazi-symboler rundt om i byen mener de dette var noe helt utenom det vanlige.

- Dette var ikke et lekeflagg og det var heist opp på en barneskole. Det er veldig spesielt. De som har gjort dette har dessuten tatt seg god tid. Det var ordentlig gjort, så vi håper noen kan ha sett noe. Vi ønsker svært gjerne tips i saken, sa innsatsleder Anders Sjøtrø til Adresseavisen torsdag.

Les også: - Historieløst og respektløst

Mindreårige

Nå har politiet fått tips og sammen med den øvrige etterforskningen skal altså dette ha ført til at de vil snakke med personer under 18 år for å finne ut om de heiste naziflagget denne natten. Politiet sikret seg DNA-spor som er sendt til analyse. Samtidig har de sjekket kameraovervåkning i området og om dette har fanget opp bevegelser i løpet av natten.

- Betyr det at dere utelukker at det er folk fra det høyreekstreme miljøet som har gjort dette?

- Det er det litt for tidlig å si noe om, sier Mihle i forebyggendegruppen.

Les også: - Et lite miljø som vi følger opp

Tale fikk ekstra budskap

Rektor ved Byåsen barneskole, Cato Høve, var oppe tidlig torsdag morgen for å skrive tale til avgangselevene. Den talen fikk et ekstra budskap etter hendelsen. Ingen ting tyder på at elever ved Byåsen barneskole er innblandet.

- Flagget symboliserer absolutt alt det norsk skole ikke skal stå for. Dette må jeg ta med i talen min i dag. Det handler om hva vi ikke kan akseptere. Vi aksepterer mye, men kan ikke tolerere diskriminering og rasisme. Vi skal stå for raushet, toleranse og inkludering, sa Høve.

- Jeg ble stum og målløs, fastslo han.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter