Det var på vei hjem fra en familietur på Munkholmen at uhellet inntraff like utenfor Grilstad marina i Trondheim.

- Jeg hørte bare at noe knakk, så hoppet motoren i sjøen. Jeg holdt den fast en stund i bensinslangen, men festet røk og motoren forsvant, forteller Geir Ove Snekkermoen.

Rodde hjem

Familien måtte deretter ta årene fatt for å komme seg til båtplassen ved Ranheim. Motoren var en 14 dager gammel seks hesters Yamaha til en verdi av 10 000 kroner.

- Jeg gikk og sturet noen dager, og samboeren min mente jeg måtte regne motoren som tapt. Men jeg bestemte meg for å kontakte fridykkerklubben i Trondheim. De sa seg straks villige til å hjelpe, forteller Snekkermoen.

Her er Geir Ove Snekkermoen i den gamle trebåten sin før den uheldige episoden. Den nye motoren skimtes i bakgrunnen. Det var en rusten bolt på brakett-festet som røk da påhengsmotoren hoppet på havet. Foto: privat

Gjensynsglede

Torsdag kveld rodde han tre fridykkere ut til området der motoren forsvant. Etter en drøy times leteaksjon ble motoren lokalisert og heist opp fra fire meters dyp.

- Jeg fikk hjertebank og ble så glad at jeg jublet høyt. Det er fantastisk at de hjalp meg og jeg synes de fortjener oppmerksomhet. Selv har jeg donert tusen kroner til klubben for å vise min takknemlighet.

- Hvordan går det med motoren?

- Den ligger i badekaret i ferskvann. Snart skal jeg plukke den fra hverandre og tørke den. Men den blir nok ikke festet på den gamle båten jeg har. Det var en rusten bolt på brakett-festet som var skyld i uhellet. Jeg må nok kjøpe meg en ny båt, sier Snekkermoen.

Glad for å hjelpe

Trondheim fridykkerklubb er bare ett år gammel og har allerede cirka hundre medlemmer. De skulle uansett ut å dykke denne kvelden og sa seg villige til å hjelpe til i jakten på påhengsmotoren.

- Geir Ove spurte så pent og vi liker å kunne hjelpe til med slike små oppdrag om vi har mulighet. Vi søkte i et stort område, men når vi først fant motoren var det en enkel jobb å få den opp, forteller fridykker Andreas Asheim.

Fridykkere har ikke lov til å utføre arbeid under vann mot betaling. Derfor hjalp de bare til med lokaliseringen og festing av karabinkroker i motoren. Geir Ove måtte selv heise den opp i båten.

- Så dere noe annet spennende under jakten?

- Mja ... vi så vel både torsk og kamskjell, men mest tang og tare. Det er et ganske kjedelig område å dykke i, men nå som vi hadde et mål var det likevel spennende, sier Asheim.

Fridykkerne Audun Røyne, Monica Dybvik og Andreas Asheim i Trondheim fridykkerklubb fant påhengsmotoren etter over en times leting utenfor Grilstad marina. Foto: privat

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter