Like før klokken 19.30 onsdag kveld fikk politiet melding om røyk fra en fritidsbåt ved Storstein, ikke langt fra ferjeleiet på Flakk.

- Vi fikk melding om kraftig røyk fra en båt som ligger et godt stykke fra land. Akkurat nå ligger det en annen båt ved siden av. De har antakelig plukket opp passasjerene, fortalte operasjonsleder Ebbe Kimo.

Mannen i den andre båten var Jostein Bolås Brødreskift. Han var på vei fra Fosen til Trondheim da han kom over havaristen.

- Hadde panikk

- Vi så at det kom veldig mye røyk fra en båt. Vi kjørte bort og så en mann som hadde panikk og som vinket på oss, forteller Brødreskift.

Han bisto med slukking og kontaktet Florø radio som rekvirerte Trondheim brannvesen. Alle parter reagerte veldig raskt og profesjonelt, forteller han.

Pustet inn mye røyk

- Det hele hadde skjedd veldig fort. Mannen hadde greid å slukke brannen selv, men det var fortsatt mye røyk og ekkel lukt da vi kom frem. Vi fikk mannen over i båten vår så han fikk pustet inn frisk luft, sier Brødreskift.

Båtføreren hadde pustet inn en del røyk og ble fraktet til Flakk, der en ambulanse tok han videre til St. Olavs hospital for behandling.

- Brannvesenet tok over båten og førte den inn til Skansen, sier han.

Kabler som tok fyr

Båten som brant var en sjark som ble brukt til fritidsbåt. Ifølge Brødreskift skal brannen ha oppstått i noen elektriske kabler på båten som hadde smeltet og tatt fyr.

Klokken 20.00 meldte politiet at brannen var slukket og at båten ble tatt med inn til land.