Hvem som eier pengebeløpet som ble funnet på et kjøpesenter i Trondheim i helga er ikke lenger et mysterium - onsdag formiddag tok en mann kontakt med Krimvakta ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

- Han fortalte at han hadde tatt ut penger fra en minibank på Solsiden og glemt dem der, sier krimvaktleder Frode Tyvoll ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Banken bekrefter

Da Adresseavisen kontaktet krimvaktlederen onsdag morgen lå pengene fortsatt i safen på Krimvakta. Politiet hadde i tillegg besluttet å ikke opprette sak på pengemysteriet

- Pengene blir nå behandlet som hittegods, og vil ende opp i statskassen til slutt - om ikke eieren dukker opp, sa Tyvoll.

Men så meldte altså eieren seg. Tyvoll opplyser at mannen hadde glemt ca. 10 000 kroner i minibanken.

- Vi har kontaktet banken og fått bekreftet dette uttaket, sier krimvaktlederen.

- Ærlige sjeler

Politiet fikk melding om pengebeløpet som var funnet klokken 15.43 lørdag ettermiddag.

- Det var ærlige sjeler som fant dem og leverte dem til en vekter. Vekteren noterte ikke navnet på finneren, så vi er interessert i å komme i kontakt med vedkommende, sa operasjonsleder Bernt Tiller ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen lørdag.

Den som overleverte pengene til vekteren, har krav på finnerlønn. Finneren har imidlertid fortsatt ikke meldt seg.

- Vi har ikke noen finner - det kan vi ikke gjøre noe med, sier krimvaktlederen.

Da politiet tvitret om pengefunnet klokken 17.15 lørdag, tok flere kontakt med politiet, men ingen kunne sannsynliggjøre at det var deres penger - inntil mannen meldte seg onsdag.