Søndag formiddag meldte politiet i Trøndelag på Twitter at en liten papegøye var berget fra kråker i Ila. De oppfordret eier om å melde seg.

Kastet opp i lufta

Det var Kristine Svanem som oppdaget kråkeangrepet da hun var på vei til frisørsalongen hun skal åpne mandag.

- Plutselig får vi øye på en flokk med kråker som angrep den lille fuglen. De herjet med den og kastet den opp i lufta, stakkars liten. Vi sprang ut av bilen, skremte bort kråkene og tok hånd om fuglen. Den var helt vettskremt, forteller Svanem.

Papegøyen fikk bli med til frisørsalongen.

Den vettskremte fuglen fikk hvile på skjerfet til Kristine Svanem. Foto: Privat

Googlet papegøyemat

- Den er vår første gjest her. Jeg er usikker på om den er skadet, men den har roet seg ned nå og det virker som den har det bra. Men den har mistet en del fjær og ser litt pjusk ut. Vi har en fuglehund her også, men den har heldigvis ikke oppdaget fuglen ennå, den er jo helt gal etter fugler, smiler Svanem.

Nå har hun googlet papegøyemat.

- Jeg kan ingenting om fugler, så jeg prøver å finne ut hva slags mat vi kan kjøpe til den, sier Svanem.

- Lykkelig slutt

Kort tid senere ringer Svanem Adresseavisen:

- Eieren har ringt oss, han ble så glad for at vi reddet fuglen hans. Nå kommer han snart og henter den. Fuglen heter Otto og nå sitter den på skulderen min hele tida. Historien fikk en lykkelig slutt. Det er bra den ender sånn noen ganger også, smiler Svanem.

Papegøye-eieren tok kontakt med Svanem søndag formiddag. Den lille, grønne fuglen med blå vinger bærer navnet Otto. Foto: Privat