I dag åpnet teatersjef Kristian Seltun Trøndelag Teater etter endt sommerferie. Alle ansatte var samlet for en motivasjonsprat i Theatercaféen.

Men nede i kjelleren flommet vannet. Det oppdaget driftssjef Jan Henry Andersen.

- På sommeren er det ingen aktivitet på huset, så vi ble ikke oppmerksomme på dette før i formiddag, sier han til adressa.no.

Mulig tetthet

Teatret har to etasjer under bakkenivå, og har et pumpesystem som pumper overløpsvann tilbake opp i det offentlige vann- og avløpsnettet.

Andersen sier at det kan ha gått tett et eller annet sted i dette systemet, og at det nå jobbes for å finne feilen.

- Det er vanskelig å anslå hvor mye vann som står i kjelleren, men per nå er det ingen store ødeleggelser. Vi kontaktet brannvesenet, som bisto med kontakt til rørleggere. Disse kom med pumpebil, og jobber nå med å spyle ledninger for å finne feilen, sier han.

Spiller som planlagt

Lekkasjen har oppstått i den første kjelleretasjen, og verken teaterverkstedet eller noen av scenene er berørt. Ifølge informasjonssjef Sissel Grønlie vil ikke vannet påvirke spilleskjema ved teatret i høst.

Driftssjef Jan Henry Andersen sier det er for tidlig å anslå hva det vil koste å rydde opp, men sier teatret er i dialog med forsikringsselskapet.

- Vi rydder opp kontinuerlig for å holde det stabilt, og jeg regner med at vi kommer til å løse det, sier Andersen.