Det var onsdag denne uken at Hanne Engelsåstrø (25) oppdaget at to hunder jaget og herjet med en rådyrkalv ved Jonsvatnet i Trondheim.

Hun filmet episoden med mobiltelefonen, samtidig som hun forsøkte å få hundene bort. Onsdag var siste dag med generell båndtvang i Trondheim, men hundene gikk løse.

Rådyrkalven måtte senere avlives. Nå anmelder Trondheim kommune episoden til politiet på grunn av brudd på båndtvangen.

«Alvorlig episode»

- Vi har vært i kontakt med politiet, og kommer til å anmelde saken. Vi hadde en lignende sak med to engelsksettere som jaget et rådyr i Estenstadmarka i fjor, og der ble hundeeieren dømt og bøtelagt, sier naturforvalter Morten Haugen i Trondheim kommune til adressa.no.

Han karakteriserer episoden ved Jonsvatnet som alvorlig.

Hva synes du om innholdet i videoen? Si din mening i kommentarfeltet.

- Det er brudd på båndtvangen, og en alvorlig episode. Vi er lokal viltforvaltningsmyndighet, og har på den måten et ansvar for dette rådyret. Det er fælt å se rådyret bli plaget. En jurist hos oss skriver på anmeldelsen nå, sier Haugen.

Viltpatruljen kom

Kommunen vet ikke hvem som eier de to hundene, men dette vil etter all sannsynlighet bli gjenstand for politietterforskning. Adressa.no vet også at politiet nå ser nærmere på saken.

Vitner til hendelsen kontaktet onsdag kommunens viltpatrulje, som bisto på telefon, og siden også var på befaring på Jonsvatnet. Da var imidlertid rådyret allerede avlivet, ifølge Haugen.

- Men viltpatruljen ble tidlig kontaktet og bisto de involverte, sier han.

Haugen mener det er uheldig at man ofte treffer på løse hunder i marka, og frykter det er flere lignende episoder som aldri blir anmeldt.