Onsdag ble det kjent at Mani Hussaini (26) fra Jessheim ligger an til å bli Eskil Pedersens etterfølger som leder av AUF, Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon. Han har kurdisk-syriske aner, og det har ført til en del hets på nettet.

Nettsiden Radikal portal omtalte noe av hetsen som har kommet på Facebook-siden til Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

- Kunne brukt annet ord

En debattant fra Trondheim skrev «Valgkomiteen bør henrettes. Norske ungdommer uten ryggrad.» i kommentarfeltet.

Den pensjonerte mannen som står bak denne ytringen forteller til adressa.no at han ble sint og provosert over innstillingen til valgkomiteen.

- Jeg ble vred. Den var temmelig på kanten, det skal jeg innrømme. Jeg kunne brukt et annet uttrykk enn «henrette».

- Som for eksempel?

- Jeg kunne skrevet «Ny valgkomité».

Vurderer politianmeldelse

Fylkeslagsleder Mats Monsen i AUF Sør-Trøndelag opplyser til adressa.no at det foregår en diskusjon i organisasjonen om de skal politianmelde hendelsen.

- Vi har nulltoleranse for diskriminering og rasisme. Vi ser alvorlig på at voksne kommer med trusler mot oss og våre medlemmer, sier han.

Han beskriver Mani Hussaini som en sosial og inkluderende person.

- Jeg tror han vil bli en flott leder. Han er veldig engasjert i internasjonal politikk, sier Monsen.

AUF Sør-Trøndelag hadde ikke diskutert på forhånd at det kunne komme slike ytringer etter at Hussaini ble innstilt. – Vi var opptatt av å få en leder som kunne gjøre en god jobb for AUF; og da er verdiene hans viktigere enn hvor han kommer fra, understreker Monsen.

- Ingen fascist

Debattanten fra Trondheim sier at han ikke bryr seg om en eventuell politianmeldelse.

- Mener du valgkomiteen gjorde feil da de innstilte Mani Hussaini med hans bakgrunn?

- Ja. Det var et feil valg av komiteen. Jeg har ikke noe personlig mot ham. Men han er fra Syria, og det er negativt med tanke på det som foregår i Europa nå. Vi vet jo ikke om han er den som er best skikket til å lede AUF, sier han.

Han understreker at han omgås en del kurdere og at han har flere muslimske venninner.

- Jeg er ingen fascist. Jeg har ikke noe problem med innvandrere heller. Det er bare de radikale jeg blir irritert på. Jeg er en vanlig mann som synes synd på barn og barnebarn som må vokse opp i dette samfunnet.

SIAN slettet innlegget

Leder Stig Andersen i Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) ble oppmerksom på kommentaren sent onsdag kveld.

- Det er for få aktive administratorer på Facebook, og vi rekker ikke å se over alt. Denne kommentaren kan ha ligget der i mange timer, og da tror folk automatisk at vi står for det samme. Jeg slettet innlegget med en gang jeg fant det, forteller han til adressa.no.

SIAN har et regelverk som sier at man får én advarsel før man blir kastet ut av gruppa.

Har fått advarsel før

- Denne debattanten har fått en advarsel før. Han vil derfor bli kastet ut, sier Andersen, som sier at de har slitt med en del drøye kommentarer den siste tiden.

- Vi har bedt folk om å holde seg på matta, men det er noen som er på vår Facebook-side bare for å ødelegge, sier han.

Han tar sterkt avstand til kommentaren, og synes det er synd at deres egentlige budskap drukner i slike meldinger.

- Jeg er for ytringsfrihet, men å bryte norsk lov er over streken. Vi står selvsagt ikke for innholdet i denne meldingen. Det er en forferdelig kommentar. Det gikk langt over grensen.

- Ingen ytringsfrihet

Debattanten fra Trondheim forteller til adressa.no at han mener det ikke finnes noen ytringsfrihet i Norge.

- Hva tenker du om at SIAN slettet kommentaren din?

- Det er opp til administrator å avgjøre. De får bare ekskludere meg hvis de vil det, sier han, og understreker at han kun er debattant på nettsidene til SIAN, og ingen økonomisk bidragsyter.

Onsdag ble det kjent at 26-åringen Mani Hussaini ble innstilt av valgkomiteen til å bli ny leder av Arbeidernes Ungdomsfylking (AUF). Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix