Politiet aksjonerte like over midnatt mot en leilighet i Ila som følge av knivstikkingen på Lade torsdag kveld. Det opplyser innsatsleder Håkon Jørgensen ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Leiligheten var tom, opplyser han.

Minst fire politipatruljer var involvert i aksjonen, og en ambulanse var også stasjonert i nærheten mens aksjonen pågikk.

Etter dette gikk politiet over i en etterforskningsfase, og har fredag morgen ingen aktive aksjoner pågående. Ifølge operasjonsleder Reidar Stokke er det nå kriminalvakta som har saken. De skal gjøre flere undersøkelser rundt saken før man eventuelt setter i gang nye aksjoner.

- Vi har ikke noen navngitt mistenkt, sier Stokke.

Innsatsleder Håkon Jørgensen opplyste imidlertid torsdag kveld at politiet har en viss anelse om hvem den andre mistenkte er.

Tilstanden er stabil

Den skadde ble sent torsdag kveld operert.

- Han er hardt skadd, men er utenfor livsfare. Tilstanden er stabil, sier Stokke.

Innsatsleder Håkon Jørgensen opplyste torsdag kveld at mannen hadde blitt knivstukket i magen og at milten var truffet av stikket.

Ikke avhørt

Verken den pågrepne eller den skadde er fredag morgen avhørt. Den skadde har ikke vært i stand til det på grunn av skadene, mens den pågrepne betegnes som for ruset til avhør.

Den pågrepne er 25 år, mens den skadde er 31 år. Det er foreløpig ikke klart om det er noen relasjon mellom de to.

Flere politipatruljer var involvert i aksjonen i Ila natt til fredag. Foto: Jonas Bjørkli